Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

18. 05. 2023. 11:45   >>  11:45

PRVI ČOVJEK FIFE

Infantino optimističan u vezi prodaje prava prenosa evropskim televizijama za žensko SP

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino optimističan je u vezi postizanja dogovora sa evropskim televizijama za prodaju prava prenosa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u ženskoj konkurenciji.

"Neki razgovori su se desili, počeli su, moram reći, na malo drugačijem nivou. Dakle, kreće se", rekao je noćas Infantino na marginama svečanosti u Los Anđelesu, na kojoj je predstavljen logo muškog SP 2026.

Infantino je prije nekoliko nedjelja osudio ponude pet evropskih televizijskih kuća (Francuska, Njemačka, Italija, Španija i Velika Britanija), rekavši da pokazuju nepoštovanje prema ženskom sportu i stalnim pokušajima Fife da izjednači finansijske uslove.

Fifa je više nego utrostručila novčanu nagradu za Svjetsko prvenstvo u Australiji i Novom Zelandu, u odnosu na takmičenje iz 2019. godine, ali je Infantino prije nekoliko mjeseci rekao da su neke početne ponude za evropska televizijska prava bile oko jedan odsto ekvivalentnih prava za muški turnir.

Prvi čovek Fife istakao je da je odlučan u tome da traži više novca od najvećih evropskih televizija.

"Mislim da je ovdje važno razumeti odakle dolazimo. Ulažemo u ženski fudbal. Sada smo ovdje u Sjevernoj Americi, u Sjedinjenim Američkim Državama, koje su domovina svjetskih prvakinja, gdje ženski fudbal ima potpuno drugačiji nivo ne samo prihvatanja, već i poštovanja. Samo želim da se igra poštuje i da se za to plati pravi novac. Jer sve što se plati vraća se, ne 100 odsto, već 150 odsto, u razvoj ženskog fudbala", rekao je Infantino.

Svejtsko prvenstvo za fudbalerke igra se u Australiji i na Novom Zelandu od 20. jula do 20. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније