Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

24. 04. 2023. 19:53   >>  23:12

SAOPŠTENO IZ KLUBA

Barselona obezbijedila 1,45 milijardi eura za renoviranje Kamp Nou

Fudbalski klub Barselona obezbijedio je 1,45 milijardi eura od više investitora za početak renoviranja stadiona Kamp Nou, saopštio je danas katalonski klub.

Barselona je saopštila da imovina kluba nije korišćena kao garancija i da nije bilo potrebe da se uzima hipoteka na stadion. Ukupno 20 investitora stajalo je iza finansiranja zajedno sa "nekim od glavnih prestižnih finansijskih entiteta širom svijeta".

Klub je rekao da se finansiranje sastoji od različitih rata koje se progresivno isplaćuju na pet, sedam, devet, 20 i 24 godine "sa fleksibilnom strukturom" i "grejs periodom".

Barselona će početi da otplaćuje operacije kada se završe radovi na stadionu. Kapacitet sjedećih mjesta na najvećem evropskom stadionu se povećeva sa 99.300 na 105.000 mjesta.

"Projekat je od suštinskog značaja kada je riječ o održavanju FK Barselone na čelu svjetskog sporta, jedan je od temelja za ekonomski oporavak kluba i buduću održivost i predstavlja alat koji omogućava nastavak modela upravljanja, preko 146.000 članova kluba koji su njegovi vlasnica", navodi se u saopštenju.

Barselona se poslednjih godina suočava sa finansijskim teškoćama i svoje utakmice će sledeće sezone igrati na manjem Olimpijskom stadionu Luis Kompanis.

Klub je počeo sa radom na stadionu kako bi ga prilagodio potrebama tima i zahtjevima domaćih i međunarodnih takmičenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније