Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

11. 04. 2023. 13:38 >> 13:38

PREMIJER LIGA

Igrao svega 48 minuta za Lids prije tri godine, sada će ih naplatiti 28 miliona eura

Fudbalski klub Lids Junajted vjerovatno će žaliti za odlukom da krajem januarskog prelaznog roka pozajmi, tada fudbalera RB Lajpciga Žana Kevina Ogustena.

Francuski napadač je stigao na Elan Roud u kampanji Marsela Bijelse, tačnije sezoni kada su se borili za promociju u Premijer ligu.

Prvo je bio zamišljen kao rezerva Patruku Bamfortu, ali je argentinski stručnak vjerovao da ima potencijala da zaigra i u prvih 11.

Međutim, nakon što je u prve tri utakmice odigrao svega 48 minuta (Sva tri puta zamjenio Bamforta), Ogusten se povrijedio i nije se više vraćao u prvi tim.

Na kraju sezone Lids nije odlučio da otkupi njegov ugovor.

Ono što je jorkširski klub previdio je klauzula u kojoj su stavili da će Lajpcigu isplatiti 20 miliona eura bonusa, ako se plasiraju u Premijer ligu te sezone.

Lids se vratio u PL, ali nije plaćao dug Red Bulu, pa je cijela stvar otiša pred sud.

Tu je naloženo da mora de isplati dugovanja, a odbijena je i žalba engleskog kluba.

Ni ovdje nije kraj, budući da je sada i fudbaler odlučio da tuži klub i traži odštetu od 28 milona eura, koliko je trebao da zaradi u petogodišnjem ugovoru koji je trebao na kraju sezone 19/20 da potpiše sa njima.

FIFA je presudila u korist Francuza, a Lids je ponovo uložio žalbu.

Ogosten je trenutno fudbaler Bazela, nakon Lidsa je igrao i za Nant, ali ni tamo nije uspio da se nametne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније