Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

30. 03. 2023. 16:16 >> 16:16

VRAĆA SE SELEKTORSKOM POSLU

Marselo Bijelsa preuzima Urugvaj

Argentinski trener Marselo Bijelsa blizu je dogovora o preuzimanju reprezentacije Urugvaja. Kako prenose mediji u Argentini, dvije strane su u završnoj fazi pregovora i očekuje se da se uskoro njihova saradnja ozvaniči.

Urugvaj je bez selektora od Mundijala u Kataru, kada je Dijego Alonso po završetku meča grupne faze protiv Gane podnio ostavku.

Bijelsa ima iskustva u radu sa reprezentacijama, jer je šest godina bio selektor Argentine (1998/2004), a četiri Čilea (2007/11). U proteklih 12 sezona vodio je Atletik Bilbao, Marsej, Lacio, Lil, a od 2018. do 2022. bio je na kromilu Lidsa, koga je vratio u Premijer ligu.

Urugvajci prvi sljedeći susret imaju u septembru kada počinju kvalifikacije za SP 2026. godine. Na startu će dočekati Čile, pa gostavti Ekvadoru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније