Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р. [ Beta ]

25. 03. 2023. 14:51   >>  14:51

U PRELOMNOM TRENUTKU

Tuhela iznenadio poziv Bajerna, ali je spreman za novi izazov

Novi trener fudbalera Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel rekao je danas da ga čeka izazovan početak na klupi tog tima, nakon što je u petak iznenađujeće zamijenio Julijana Nagelsmana.

Poslije tri remija, dva poraza i samo pet pobjeda u posljednjih deset ligaških utakmica i prepuštanja liderske pozicije na tabeli Borusiji Dortmund, Bajern je odlučio da se rastane sa Nagelsmanom i angažuje Tuhela.

Tuhela odmah na startu očekuju ključne utakmice u sezoni, počevši od rivala u borbi za titulu u Njemačkoj - i njegovog bivšeg kluba - Borusije Dortmund 1. aprila.

"Izazov ne može biti veći", rekao je Tuhel, koji je bio bez posla otkako je u septembru dobio otkaz u Čelsiju.

"To je velika utakmica u njemačkom fudbalu. I sada dobija još više na važnosti", dodao je.

Deset dana kasnije, Bajern će igrati protiv Mančester sitija u četvrtfinalu Lige šampiona.

Tuhel će imati malo vremena za odmor ili treninge, jer su mnogi igrači Bajerna trenutno sa nacionalnim timovima, a zatim im slijedi sedam utakmica u prva 22 dana aprila.

On je na današnjem predstavljanju na Alijanc Areni priznao da bio iznenađen pozivom iz Bajerna.

"Vjerovali ili ne, bio sam oprezan u prvih 30 sekundi našeg prvog razgovora. Nisam imao pojma o čemu razgovaramo i o čemu se radi", rekao je 49-godišnji njemački trener.

Rekao je da mu je brzo postalo jasno da Bajern želi da on odmah preuzme tim i da je tada shvatio da sve to zapravo počinje u Dortmundu poslije reprezentativne pauze.

"Bio sam potpuno iznenađen. Tajming je bio iznenađujući", rekao je Tuhel i dodao da prije tog razgovora u utorak nije imao kontakte sa Bajernom.

Tuhel nije radio u Njemačkoj od 2017. godine, a vraća se nakon dvije osvojene titule u Francuskoj sa Pari Sen Žermenom, kao i osvojene Lige šampiona i Svjetskog klupskog prvenstva sa Čelsijem.

Bajern je i dalje u igri da osvoji tri trofeja ove sezone - u Bundesligi, Kupu Nemačke i Ligi šampiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније