Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

24. 03. 2023. 20:10 >> 20:16

KLUB OSPORAVA OPTUŽBU

Everton optužen za kršenje fer-pleja

Engleski fudbalski klub Everton odlukom Premijer lige biće upućen nezavisnoj komisiji zbog navodnog kršenja finansijskog fer-pleja, prenio je danas Bi Bi Si (BBC).

Premijer liga nije otkrila detalje kršenja pravila fer-pleja, osim što je rekla da se to dogodilo u periodu koji je završen sezonom 2021/2022.

Evrton je negirao da je prekršio pravila finansijkog fer-pleja i dodao da je "spreman da snažno brani" svoju poziciju.

"Klub osporava navode o nepoštovanju i potpuno je uvjeren da je u skladu sa finansijskim pravilima i propisima. Klub je tokom nekoliko godina pružao informacije Premijer ligi na otvoren i transparentan način", stoji u saopštenju kluba.

U martu 2022. Everton je najavio gubitke od 120,9 miliona funti za sezonu 2020/21, a to znači da u periodu od tri godine gubici iznose 372 miliona funti, dok pravila Premijer lige dozvoljavaju gubitak do 105 miliona funti.

Everton je dodao i da "ostaje u stabilnoj finansijskoj poziciji", uprkos pandemiji kovid-19 koja je glavni krivac za gubitke.

Premijer liga je u saopštenju rekla da će komisija biti nezavisna od lige i njenih klubova, dodajući da će postupak biti "povjerljiv i sproveden u četiri oka".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније