Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р. [ Beta ]

01. 03. 2023. 15:31 >> 15:25

OPTUŽBA SUDA

Benfika osumnjičena za utaju poreza

Portugalski sud optužio je kompaniju koja upravlja fudbalskim klubom Benfika iz Lisabona kao i nekoliko njenih menadžera da su otvorili fond za izdavanje lažnih faktura, prenio je danas klub.

Benfika SAD, koja je odgovorna za upravljanje klubom "optužena je za poresku prevaru", navodi se u kratkoj izjavi koju je ta kompanija dala portugalskim berzanskim vlastima.

"Članovi koji su bili u upravnom odboru od 2016. do 2020. godine od kojih je jedan i dalje na funkciji, takođe su optuženi za isto djelo, kao i za falsifikovanje dokumenata", dodaje se u izjavi.

Na pitanje AFP-a, Repupličko javno tužilaštvo je potvrdilo "postojanje istrage u vezi sa činjenicama koje bi mogle predstavljati krivično djelo utaje poraza", odbijajući da navede imena umiješanih zvaničnika.

Kako prenose lokalni mediji, glavni osumnjičeni su Luis Filipe Vijeira, predsjenik Benfike od 2003. do 2021. godine, kao i Domingo Soares De Oliveira, aktuelni predsjednik kompanije Benfika SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније