Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К.

16. 02. 2023. 18:52   >>  18:47

ČEKA SE ODLUKA SUDA

Špansko tužilaštvo traži da Dani Alveš ostane u pritvoru

Špansko državno tužilaštvo zatražilo je danas od suda u Barseloni da zadrži brazilskog fudbalera Danija Alveša (39) u pritvoru, navodeći kao razlog indicije da je silovao devojku u diskoteci, dok je njegova odbrana ponovo dovela u pitanje tvrdnje žrtve i zatražila da bude pušten da se brani sa slobode.

Ročište je održano jer je odbrana Alveša uložila žalbu na prethodnu odluku istražnog sudije, koji je fudbalera poslao u pritvor, bez mogućnosti plaćanja kaucije, prenijela je agencija HINA.

Alveš, koji je u decembru igrao za Brazil na Svjetskom prvenstvu u Kataru, optužen je da je po dolasku u Barselonu silovao jednu djevojku u toaletu diskoteke, u noći 30. decembra.

Današnje ročište je bilo zatvoreno za javnost radi zaštite intimnosti djevojke. Izvori iz suda rekli su novinarima da je odbrana Alveša ustrajala u zahtjevu da se on brani sa slobode, tvrdeći da je "čvrsto vezan" za Španiju i da nema opasnosti da će pobjeći. Odbrana je takođe izrazila sumnju u vjerodostojnost izjave oštećene, navodeći da ona tokom pregleda nije imala vaginalne povrede.

Državno tužilaštvo i advokatica oštećene pozvali su se na nalaze DNK analize, otiske prstiju i tragove pronađene na mjestu događaja, tvrdeći da brojni elementi ukazuju na krivicu Alveša.

Alvesov advokat Kristobal Martelj naveo je da je seksualni odnos bio uz pristanak, i dodao da "navodna žrtva" nije imala vaginalne povrede i da su je nadzorne kamere snimile kako "opušteno pleše" malo prije nego što se incident dogodio. Martelj je time priznao da je Alveš imao seksualni odnos sa djevojkom, što je igrač ranije negirao pred istražnim sudijom, i u čemu su ga demantovali biološki dokazi. Analiza je otkrila da je djevojka imala ostatke sperme među intimnim dijelovima tijela.

Kako bi izvršila dodatni pritisak na Alveša, i pokušala uvjeriti sudiju da njena klijentica nije pristala na odnos, advokatica je pokazala snimak sa nadzorne kamere na kojoj se vidi kako Alveš, dok izlazi iz diskoteke, prolazi pored djevojke, "bez da se zanima za nju, iako ona u tom trenutku nekontrolisano plače i govori obezbjeđenju da je seksualno napadnuta".

Alvešov advokat je ranije rekao da kamere pokazuju da je fudbaler prvi otišao u toalet, a da je ona ušla nekoliko minuta kasnije.

Kao jemstvo da Alveš neće pobjeći dok traje suđenje, njegov advokat je pokazao dokumente iz kojih se vidi koliko dugo je Brazilac živio u Španiji i da je vlasnik kuće u mjestu pored Barselone. Dodao je da je Alveš vlasnik dvije kompanije u Španiji.

Advokatica djevojke je odgovorila da je kapital Alvešovih kompanija oko milion eura, a da je njegova bivša supruga suvlasnica kuće, te da to nije garancija njegovog ostanka u zemlji. Ona je dodala i da bi Alveš zahvaljujući prihodima ostvarenim tokom fudbalske karijere, mogao pobjeći privatnim avionom.

To je bio razlog zašto mu je 20. januara određen pritvor.

Idućih dana sud u Barseloni će odlučiti hoće li prihvatiti zahtjev Alvešove odbrane i pustiti ga na uslovnu slobodu dok traje postupak. Njegova odbrana je ponudila sudu da Alveš nosi narukvicu kojom bi bio nadziran na daljinu, da mu bude oduzet pasoš, da plati kauciju i da se svakodnevno javlja sudu.

Alveš je od 2002. do 2008. igrao za Sevilju, a zatim za Barselonu do 2016. godine. Potom je nastupao za Juventus, Pari Sen Žermen i Sao Paulo, pa ponovo za Barselonu. Njegov poslednji klub, meksički Pumas, raskinuo je ugovor sa njim kada mu je 20. januara određen pritvor u Barseloni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније