Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Miloš Nikolić

28. 05. 2022. 07:56   >>  07:54

FINALE LIGE ŠAMPIONA

Liverpul sanja osvetu, Real želi 14. titulu

Real Madrid protiv Liverpula, baš kao i prije četiri godine. Sve je isto (skoro) kao 2018. godine kada su ova dva tima igrala za "ušati“ trofej u Kijevu, gdje su se na kraju radovali Madriđani. Nacionalni stadion Francuska, poznatiji kao "Sent Deni", biće mjesto konačnog obračuna "kraljevskog kluba" i "crvenih" iz Liverpula. Tekstualni prenos meča možete pratiti na Portalu RTCG.

"Oni su najuspješniji klub u takmičenju. Neki od njihovh fudbalera mogli bi da ga osvoje po peti, a trener po četvrti put", rekao je trener Liverpula Jirgen Klop.

Njemački strateg je na pitanje da li Mohamed Salah vidi ovo finale kao priliku za osvetu Real Madridu rekao:

“Sve nas motivišu drugačije stvari. Nešto je drugačije u Salahovom slučaju. To je potpuno u redu i nemam problem sa tim. Finale iz 2018. godine nije Salahova jedina motivacija, ali je normalno da želi da postavi stvari na svoje mesto. Imamo toliko razloga da damo sve od sebe, to nije jedini”, kazao je Klop.

Salah je istakao da poštuje Real, ali da vjeruje da njegov tim može do titule.

“Kada sam rekao da bih volio da u finalu igramo sa Real Madridom, protumačeno je kao da sam rekao nešto loše o njima. Govorim o najjačem timu u istoriji Lige šampiona i kažem to zbog onoga što se ranije dešavalo. Utakmica će biti teška, a ovaj tim je pobjedio skoro sve jake ekipe. Veoma sam uzbuđen zbog finala i nadam se da ćemo uspjeti da pobijedimo”, kazao je napadač "redsa".

Iskusni stručnjak na klupi Real Madrida, Karlo Anćeloti je prije par dana rekao kako već zna kojih će 11 istrčati na teren u Partizu i da misli da će oni koji budu ulazili sa klupe napraviti ključnu razliku.

“Prošlo je nekoliko godina otkako je Real osvojio posljednju Ligu šampiona (sezona 2017/18)... Sada su navijači našeg kluba željni, ali nisu toliko opsjednuti time, i mislim da nam to može biti prednost”, kazao je Italijan.

Na generalnoj probi pred finale, na treningu Liverpula viđeni su nekadašnji fudbaleri poput Džerarda, Ovena i Krauča, ali i legenda Mančester Junajteda, Rio Ferdinand.

Ovih dana viđena je prava “invazija” Pariza od strane navijača Liverpula za koje se očekuje da ih bude oko 40 hiljada na stadionu, dok se očekuje da znatno manje navijača madridskog Reala uživo bodri svoj tim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније