Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

27. 04. 2022. 17:12 >> 17:14

REKORDER CFL

Novović: Najljepši osjećaj bi bio da osvojim Kup sa klubom koji volim od kad sam prvi put takao loptu

Iskusni defanzivac podgoričke Budućnosti, Ivan Novović, koji je juče proslavio 33. rođendan za vikend je odigrao svoj 430. meč u Crnogorskoj fudbalskoj ligi (CFL), po čemu je aposlutni rekorder najjače crnogorske lige od obnove nezavisnosti 2006. godine.

Prethodni rekord je držao Miroje Jovanović, koji je prošle godine otišao u penziju kao rekorder sa 420 nastupa.

Novović, koji je prije dolaska u Budućnost igra za Zetu, ruski Krasnodar, OFK Titograd i Dečić je ove sezone popeo tu ljestvicu.

„Ponosan sam na činjenu što sam odigrao toliki broj mečeva. Sada ne djeluje kao bitan podatak, ali ako rekord ostane na snazi za 10 - 15 godina sigurno će mi imponovati. Sa druge strane, žao mi je što nisam ostao duže u inostranstvu, već samo tu jednu sezonu u Krasnodaru“, nazao je Novović za klupski sajt Budućnosti.

On je pored nove granice rekorda CFL. upisao i asistenciju.

„Uvijek ću davati sve od sebe kako bih bio od koristi timu. Drago mi je zbog asistencije, ali važnije mi je što smo nastavili sa pobjedama jer smo tako svi zadovoljni. Rezultat je na prvom mjestu, naročito u klubu kakav je Budućnost“.

Sa Zetom je imao zapažene role u Evropi, sa OFK Titograd je osvojio tri trofeja (titulu 2016, dva Kupa 2015. i 2018) i igrao protiv Sevilje, a sa Dečićem nastupao u premijernom učešću u evropskim takmičenjima.

Ipak, rođeni Podgoričanin je kazao da se trenutno osjeća najbolje u karijeri.

„Sada se osjećam najljepše. Definitivno bi najljepši osjećaj za mene bio kada bih osvojio Kup sa klubom koji pratim i volim od kada sam se prvi put susreo sa loptom“,  kazao je Novović, a zatim se osvrnuo na prethodne klubove..

„Nisam promijenio previše timova i sigurno me za svaki vežu lijepe uspomene. Sa Zetom sam ostvario najveći klupski domet crnogorskih klubova na evro - sceni igravši plej – of za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope, sa tadašnjom Mladosti pored trofeja igrao čuvene evropske mečeve došavši do okršaja sa Seviljom koja je kasnije osvojila LE, dok sam sa Dečićem nastupio u njihovom prvom izletu u Evropi“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније