Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

07. 06. 2021. 10:45 >> 10:51

EURO 2020

Holand i Ibrahimović ne igraju na EP

Neki od najboljih evropskih fudbalera propustiće predstojeće Evropsko prvenstvo ili zbog toga što se njihova zemlja nije kvalifikovala ili zbog povreda, a pojedine su selektori izostavili sa spiska.

Norveški napadač Erling Holand jedno je od najvećih imena koje će nedostajati, jer se njegova zemlja nije plasirala na EURO.

Holand je bio "stvarno bijesan" kada je Norveška izgubila od Srbije u polufinalu plej-ofa uskrativši tako ovom napadaču šansu da svoje umijeće pokaže da jednoj od najvećih međunarodnih pozornica.

On je bio sjajan tokom posljednjih nekoliko sezona, a njegovi nastupi su doveli do toga da je smatran nasljednikom Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Ovaj 20-godišnji napadač je u protekle dvije sezone postigao 59 golova na 57 utakmica za Borusiju Dortmund.

Vezista Lacija Sergej Milinković-Savić, koji je postigao dva gola u toj polufinalnoj utakmici protiv Norveške, takođe će propustiti Evropsko prvenstvo pošto je Srbija izgubila od Škotske na penale u finalu baraža.

Jedan od najboljih svjetskih golmana, takođe, igra za zemlju koja se nije kvalifikovala. Golman Atletiko Madrida Jan Oblak kapiten je Slovenije, za koju igra i napadač Atalante Josip Iličić.

Izostaju zbog povreda

Jedan od najboljih svjetskih napadača, koji se vratio iz reprezentativne penzije u martu, 39-godišnji Zlatan Ibrahimović propustiće EURO zbog povrede koljena.

Kapiten Holandije Virdžil van Dajk, takođe, je povrijedio koljeno i neće se oporaviti na vrijeme. Još jedan bek Liverpula, Džo Gomez, iz istog razloga neće igrati za Englesku, baš kao ni Trent Aleksander-Arnold koji se povrijedio na prijateljskoj utakmici s Austrijom.

Branilac titule Portugal igraće bez napadača Pedra Neta, dok Ansu Fati neće igrati za Španiju pošto je nedavno imao i treću operaciju na problematičnom koljenu.

Izbor selektora

Selektor Španije Luis Enrike izostavio je sa spiska veterana Serhija Ramosa nakon sezone u kojoj se mučio s povredama. Sa 180 utakmica odigranih za Španiju, Ramos je bio igrač sa najviše nastupa za nacionalni tim u Evropi i bio je na putu da obori svjetski rekord Egipćanina Ahmeda Hasana od 184 utakmice.

Za tim Njemačke je selektor Joahim Lev ponovo izostavio Žeroma Boatenga, ali je opozvao Tomasa Milera i Matsa Humelsa.

Vezni igrač Hrvatske Ivan Rakitić nije na spisku selektora, ali je odluku donio sam pošto se prošle godine povukao iz nacionalnog tima nedugo nakon što je napustio Barselonu i potpisao za Sevilju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније