Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: S.V. [ Beta ]

23. 01. 2017. 22:25 >> 22:00

KUP AFRIČKIH NACIJA

Tunis među osam, Alžir eliminisan

Fudbalska reprezentacija Tunisa plasirala se večeras u četvrtfinale Kupa afričkih nacija u Gabonu, pošto je u trećem kolu bila bolja od Zimbabve sa 4:2 i tako osigurala drugo mjesto u Grupi B.

U drugoj utakmici Grupe B Senegal i Alžir igrali su neriješeno 2:2. Utakmica nije imala veliki rezultatski značaj za Senegal, koji je još ranije obezbijedio plasman u četvrtfinale, dok je Alžiru za prolazak dalje bila potrebna pobjeda i poraz Tunisa.

Zimbabve i Tunis su u Libervilu odigrali izuzetno zanimljivu utakmicu, a poslije prvih 45 minuta viđeno je čak pet golova.

Tunis je poveo u 10. minutu golom Naima Slitija, da bi 12 minuta kasnije isti igrač asistirao Jusefu Msakniju za 2:0. U 36. minutu Tunis je već imao tri gola prednosti, a strijelac je bio Taha Khenisi.

Zimbabve je u 43. minutu smanjio zaostatak preko Noledža Musone, da bi u 45. Vahbi Khazri iz jedanaesterca doveo Tunis do tri gola prednosti.

Ritam utakmice djelimično je opao u nastavku, ali ipak je viđen još jedan gol i to u mreži Tunisa, a strijelac pogotka za Zimbabve bio je Tendai Ndoro u 58. minutu.

Alžir je u Fransvilu protiv Senegala dvaput imao prednost, ali je lider grupe oba puta uspio da se vrati i na kraju izbjegne poraz.

Alžir je prvi put do prednosti stigao u 10. minutu golom Islama Slimanija, da bi Senegal u 43. Pape Diopa stigao do izjednačenja.

Početkom drugog poluvremena, odnosno u 52. minutu Slimani je ponovo doveo Alžir do izjednačenja, ali je Senegal samo dva minuta kasnije stigao do izjednačenja preko Muse Sova.

Senegal je zauzeo prvo mjesto u Grupi B sa sedam bodova, drugi je Tunis sa šest, dok je Alžir treći sa dva, a Zimbabve posljednji, četvrti s jedan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније