Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

L.V.

07. 07. 2024. 11:19 >> 12:14
Čitaj mi:

LIDER TURNIRA U BROJNIM STATISTIKAMA

Kadioglu je završio nastup na Euru, ali telefon Fenera će biti "užaren" ovog ljeta

Fudbleri Turske bili su bez sumnje hit akutelnog evropskog prvenstva, a izabranici Vinćenca Montele su na kraju bili blizu toga da naprave novi podvig i izbace Holandiju u četvrtfinalu.

Italijanski stručnjak može da se pohvali i time da je protiv "lala" startovao sa sedmoricom fudbaler koji nastupaju u turskoj Superligi, a jedan od njih je sigurno skrenuo pažnju na sebe.

Uz sve opravdanje hvalospjeve za supertalentovane Ardu Gulera i Kenana Jidliza, Ferdi Kadioglu je jedan od igrača koji će postati meta ekipa iz liga petice.

Bek Fenerbahčea, koji je fudbalski đak Holandije, za čije je mlađe selekcije nakupio čak 71 nastup, nalazi se u vrhu brojnih statističkih tabela ne samo svoje reprezentacije već kompletnnog turnira.

Tako je sa 18 klizećih startova najoblji na cijelom EURU, tok su iza njega ostali Deklan Rajs sa 16, kao i Žoao Palinja sa 15 startova.

Sa 35 dobijenih duela nalazi se na drugom mjestu cijelog prvenstva, iza Džuda Belingema i Nunja Mendeša koji dijele prvo mjesto sa 36.

Desni bek Turske dijeli drugu poziciju sa Džamalom Musijalom sa 32 dobijenih duela u napadačkom smislu, a ispred je samo Belignem sa 33, dok je iza njih Usman Dembele sa 27.

Kadioglu je i drugui fudbaler EURA sa 19 osvojenih posjeda na svojoj trećini terena, iza Zana Karničnika iz Slovenije sa 21 osvojenim posjedom.

Interesantno je da je u mlađim kategorijama Kadioglu igrao ofaznivnog vezistu, igrao na poziciji desetke, a da je danas lijevi bek i to i pored toga što je dešnjak.

Njegova vrijednost po "Transfermarketu" iznosi 21 milion, ali možda i ostane u Fenerbahčeu, pogotovo sada kada je slavni istanbulski klub preuzeo Žoze Murinjo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније