Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

15. 06. 2024. 19:56 >> 20:05
Čitaj mi:

"Crvena furija" ugasila "vatrene"

Prvi veliki derbi 17. Evropskog prvenstva se pretvorio u simultanku, u kojoj je za sve pitala samo Španija. Tim Luisa de la Fuentea je zablistao na Olimpijskom stadionu u Berlinu, savladao Hrvatsku 3:0 i najavio da bi mogao da se vrati na isto mjesto 14. jula i bori se za drugu titulu prvaka Starog kontinenta.

Dan prije velikog finala, 17. rođendan će proslaviti novi biser Barselone Lamin Jamal, koji je sa 16 godina i 338 dana postao najmlađi igrača ikada na evropskim prvenstvima.

Dječak koji neodoljivo podsjeća na Lionela Mesija nije blistao, ali je bilo primjetno koliko ga Hrvati respektuju, jer su nerijetko dvojica izlazila da ga zatvore. Zbog toga se otvarao prostor za druge, pogotovo za Fabijana Ruisa, koji je dokazao da je prefinjeni majstor i trasirao put ka pobjedi.

Vezista Pari Sen Žermena je u 29. minutu pronašao rupu u odbrani Hrvatske i asistirao Alvaru Morati, koji je izdržao Marina Pongračića na leđima i savladao Dominika Livakovića.

Tri minuta kasnije, Ruis je predriblao Luku Modrića i Marcela Brozovića, a onda kroz noge Josipa Šutala pogodio mrežu nemoćnog golmana Fenerbahčea.

Hrvatska je nakon oba gola imala izgledne prilike preko Matea Kovačića i Brozovića, tj. Lovra Majera, da bi u 41. minutu šutirao Joško Gvardiol, Unai Simon dozvolio da mu lopta prođe kroz ruke, ali je Ante Budimir nije ubacio u praznu mrežu.

I, kako to obično biva, stigla je kazna - Španci nisu centrirali iz kornera, već napravili akciju da Jamal centrira, a sve je sjajno pratio Dani Karvahal za 3:0 neposredno pred odlazak na odmor.

U nastavku je opet prva zaprijetila Španija, a Livaković fenomenalno zaustavio šut Jamala u kontri. Najmlađi igrač Eura je ubrzo nakon toga sjajno prodro, uposlio Moratu, koji je refleksnom reakcijom butinom umalo povisio na 4:0.

Hrvatska je veliku šansu imala u 55. minutu, ali je šut Josipa Stanišića na gol-liniji zaustavio lijevi bek rivala, Mark Kukurelja.

Zlatko Dalić je ubrzo podigao bijelu zastavu i izvukao Luku Modrića i Kovačića, kako bi ih sačuvao za utakmice sa Albanijom, odnosno Italijom, na kojima će Hrvatska morati da potraži bar četiri boda da bi stigla do osmine finala.

Nakon toga su "vatreni" imali najveću šansu - nakon greške Simona, Majer je oteo loptu i dodao je Brunu Petkoviću, a Rodri napravio penal.

Napadač Dinama je šutirao, Simon se iskupio, ali je do lopte prvi došao Ivan Perišić, vratio ju je do Petkovića, a on zatresao mrežu. Poslije pregleda VAR-a gol je poništen zbog indirekta, jer je Perišić ušao u šesnesterac prije šuta.

Tri joj vjerovatno neće biti dovoljna, jer već ima veoma negativnu gol-razliku...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније