Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

22. 08. 2024. 09:25 >> 09:25

pogledajte

Pet osvježavajućih pića za ljeto

Ljeto je savršeno vrijeme za uživanje u osvježavajućim pićima koja će vas rashladiti i osvježiti tokom vrelih dana. Evo pet preporuka za ukusna i zdrava ljetnja pića:

 

Limunada s mentom

Klasična limunada je neizostavni dio svakog ljeta, ali dodavanje svježih listova mente unosi novu dimenziju. Napravite je tako što ćete iscijediti svjež limunov sok, dodati malo šećera ili meda, hladnu vodu i nekoliko listova mente. Poslužite je sa ledom za dodatno osvježenje.

Hladni čaj od breskve

Hladni čaj je idealan za tople dane, a verzija sa breskvama je pravo ljetnje osvježenje. Pripremite zeleni čaj i pustite ga da se ohladi, zatim dodajte svježe isjeckane breskve i malo meda. Ostavite piće u frižideru da se dobro ohladi, a prije serviranja dodajte led.

Smuti od lubenice i krastavca

Lubenica je savršeno ljetnje voće, a u kombinaciji sa krastavcem stvara izuzetno osvježavajuće piće. Isjeckajte lubenicu i krastavac, stavite ih u blender, dodajte malo limunovog soka i led, i blendajte dok ne dobijete glatki smuti. Ovo piće je hidratantno i niskokalorično, idealno za osvježenje bez griže savjesti.

Kokosova voda s voćem

Kokosova voda je prirodno bogata elektrolitima, što je čini savršenom za rehidrataciju tokom vrućih dana. Dodajte u nju komadiće svježeg voća kao što su ananas, mango ili jagode, i uživajte u egzotičnom i zdravom piću koje će vas brzo osvježiti.

Ledeni mojito bez alkohola

Mojito je popularan ljetnji koktel, ali možete ga pripremiti i u bezalkoholnoj verziji. Pomiješajte sok od limete, svježu mentu, malo šećera i sodu vodu. Dodajte dosta leda i uživajte u ovom osvježavajućem i laganom napitku koji je savršen za ljetne večeri.
Bilo da tražite nešto voćno, kremasto ili osvježavajuće, ovih pet pića će vam pomoći da se rashladite i uživate u toplim ljetnjim danima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније