Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Klix [ I. P. ]

26. 06. 2022. 15:03 >> 15:14

STUDIJE POKAZALE

Ovaj ugljeni hidrat je najbolji za gubitak masnoće na stomaku

Često se govori o tome kako bi trebalo izbaciti ili smanjiti ugljene hidrate iz ishrane kako biste smršali. Ljubitelji tjestenine, krompira i drugih izvora ugljenih hidrata mogu ostati razočarani i izgubljeni jer tako ostaju bez nekih od svojih osnovnih namirnica.

Iako konzumiranje pomfrita i omiljenih tjestenina s umacima sigurno ne pomažu u gubitku težine, nije uvijek tačno da ugljeni hidrati samo dovode do povećanja masnog tkiva na stomaku.

To nije slučaj ako volite da uživate u ovsenim pahuljicama, koje najučinkovitije pomažu u smanjenju trbušne masnoće od svih izvora ugljenih hidrata, prema dijetetičarki Tristi Best.

Ovsene pahuljice, izuzetno popularna i sita namirnica za doručak, nijesu jedino jelo koje jedete za doručak, a da pomaže u gubitku težine, ali su jedna od najboljih opcija za početak dana zbog svojih nutritivnih prednosti.

Ne samo da su ovsene pahuljice najbolji ugljeni hidrat kod mršavljenja nego takođe igraju ulogu u snižavanju lošeg kolesterola i regulaciji nivoa šećera u krvi, a prepune su proteina i vlakana.

Jedan od načina na koji ovsene pahuljice pomažu da se smanji masnoća na stomaku je taj što se njima najvjerovatnije nećete prejedati, prema Best, jer ugljeni hidrati prepuni vlakana pomažu vam da prije razvijete osjećaj sitosti.

"Cjelovite žitarice održavaju šećer u krvi stabilnim, sprečavajući skokove i padove koji su povezani s povećanim debljanjem", kaže Best.

Nedavna studija je otkrila da kad vam padne šećer u krvi nakon jela, ogladnite brže i tako imate tendenciju jesti više. Best kaže da je jedna od najboljih stvari kod jedenja ovsenih pahuljica ta što se mogu pripremiti na razne načine, a mnoge od varijanti mogu se pripremiti bez dodavanja velike količine kalorija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније