Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Super žena/B92 [ R.B. ]

03. 11. 2021. 15:54   >>  15:55

MALI TRIKOVI

Kako se nanosi parfem da bi trajao cijeli dan

Donosimo vam trikove koje će obezbijediti da miris traje što duže na vama.

Stavite ga na tačkama gdje se mjeri puls

Većina ljudi samo naprska zglobove, ali ako pafrem nanesete na pulsne tačke, vaš miris će još duže trajati. Dakle, parfem raspršite na potiljak, zglobove, laktnu jamu i zadnji dio koljena (da, dobro ste pročitali). Ovo djeluje zbog činjenice da su ta područja tijela prirodno toplija, što aktivira miris i oslobađa ga tokom dana.

Uskladite svoje proizvode

Mnogi luksuzni parfemi imaju odgovarajuće gelove za tuširanje, kreme za tijelo i ruke i razne drugideja.e proizvode. Ako neki miris obožavate i želite da traje cijeli dan, ulaganje u ove proizvode se čini kao dobra ideja. 

Izbjegavajte trljanje zglobova

Nanosite parfem direktno na kožu i izbjegavajte trljanje zglobova, jer to može prouzrokovati pucanje molekula parfema, čineći da „blijedi“ mnogo brže nego što bi trebalo.

Takođe, parfem duže traje na masnijoj koži. Stručnjaci predlažu da ga nanesete poslije tuširanja i ne zaboravite lagano mlijeko za tijelo prije prskanja kako biste pomogli da se miris "zalijepi" na kožu.

Čuvanje parfema

Britanski ekspert za perfeme Džoni Veber kaže da samo 16 odsto ostrvljana na ispravan način skladišti svoje bočice sa parfemom.

"Najbrži način da vaš miris izgubi svoju specifičnu aromu i polako ali sigurno počne da blijedi, jeste tako što ćete bočicu sa parfemom da držite na svjetlosti. Konstantana svjetlost, siguran je način da aroma parfema počne da se gubi. Najbolji način da očuvate miris, jeste da bočicu držite u ormariću i da od trenutka kada je otvorite, potrošite najkasnije u periodu od dvije godine", rekao je.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније