Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: I. P. ]

12. 06. 2018. 09:22   >>  09:21 1

UVIJEK POPULARNI

Ovi parfemi nikada neće izaći iz mode

Postoje neki parfemi koji su vječni, koji odolijevaju svim trendovima, kojima vrijeme ne može ništa i koje će žene uvijek rado nositi.

Donosimo listu 10 parfema koji nikada neće izaći iz mode.

1. "J'adore" Dior

Moderni, glamurozni parfem nastao je 1999. godine. Sladak, ali lagan, blago oštar cvjetni miris sa svježinom mandarine u visokoj noti, jasminom, šljivom, orhidejom i ružom u srcu te sa štirom, mošusom i kupinom u tragu. Postao je nevjerovatno popularan zbog čega je dobio nekoliko svojih varijacija u raznim koncentracijama. Klasiku i "ambicije" parfema odražava njegova bočica u obliku grčke amfore.

2. "CK One" Calvin Klein

Jedan od prvih parfema na svijetu koji je nosio predznak Unisex. Parfem "CK One" čak se smatra i svojevrsnim čudom, jer je uprkos tome što nije bio vrhunski miris uspio da dobije kultni status i zadrži popularnost i u današnje vrijeme. Calvin Klein je u kreiranju parfema kojeg karakteriše svjež miris citrusa, a koji se na tržištu pojavio 1994. godine, inspiraciju pronašao u ponašanju svoje kćerke i njenog društva - provokativni stil uz "političku korektnost". 

3. "Chloé Eau de Parfum" Chloé

Poseban, senuzalan i profinjen miris za sve prilike i za sva godišnja doba. "Chloé" je odličan spoj cvjetova koji uključuju božur, liči i freziju u visokim notama, ružu, magnoliju i đurđicu u srcu iznad baze od cedrovine i ambera. Želite li originalni miris koji budi osjećaj klasike, onda je Chloé idealan parfem za vas.

4. "Chanel No 5" Chanel

Najpoznatiji parfem svih vremena kreirao je Ernest Beaux 1921. godine. "Chanel No 5" je prvi parfem u cvjetno-aldehidnoj grupi i prvi po količini aldehida u svojoj kompoziciji (legenda kaže da ih je asistent Ernesta Beaux greškom stavio previše aldehida). U visokim notama su aldehidi, bergamot, limun, neroli, ylang-ylang, u srcu kompozicije su jasmin, ruža, đurđevak, iris, a u bazi su vetiver, sandalovina, vanilija, amber i pačuli.

5. "5th Avenue" Elizabeth Arden

Parfem nastao 1996. godine naziv je dobio po najpoznatijoj ulici na svijetu koja je oličenje bogatstva i luksuza te mašte koja se pretvorila u stvarnost. Namijenjen je ženi sa stilom, koja je pametna, uspješna i elegantna. Gornje note su jorgovan, lipovo cvijeće, rosna magnolija, mandarina, bergamot. U srcu su bugarska ružičasta ljubičica, ylang-ylang, jasmin, indijska tuberoza, breskva, karanfil i muškatni orah. Bazu čine amber, tibetski mošus, sandalovina, iris i vanilija.

6. "Light Blue" Dolce&Gabanna

Ovaj vrlo popularni ljetnji miris lansiran je 2001. godine. Odlikuje ga ležerni miris koji podsjeća na povjetarac cvjetno-voćni miris sicilijanskog ljeta. Sočne i vlažne note limete i čempresa bude asocijaciju na šumu na morskoj obali.

7. "Classique" Jean Paul Gaultier

Drski i slatki parfem nastao 1993. godine koji se opisivao riječima miris koji obećava zadovoljstvo. Note ruže zavode u visokim notama, sofisticirana orhideja dominira ritmovima srca parfema i drvenih akorda, dok vanila miluje u donjim notama parfema. Atraktivna je i ambalaža parfema - bočica u obliku ženskoga tijela odjevena u čipkanu haljinu u zlaćanoj metalnoj ambalaži.

8. "Opium" Yves Saint Laurent

Četvrti najpopularniji parfem svih vremena. Orijentalnu začinsku harmoniju ovog provokativnog i opojnog mirisa čine mandarina, jasmin, karanfil i vanila. Parfem je izazivao kontroverze zbog svog imena koje je razljutilo Kineze koji žive u SAD-u. Tražili su da im se Laurent, koji je ime smislio sam, ispriča zbog nepoštivanja kineske istorije i problema između Kine i SAD-a i da pronađe drugo ime. Sve je rezultiralo time da je "Opium" postao jedan od najprodavanijih parfema u istoriji. 

9. "L'eau d'Issey" Issey Miyake

Kako ga je sam Issey Miyake opisao, ovo ja parfem "čist kao izvorska voda" koji u sebi objedinjava hladne kapljice vodopada, aromu cvijeća i mirise proljetne šume. "L'eau d'Issey" je cvjetno vodeni miris sa prozračnim notama lotosa, frezije, ciklame i sočne dinje. Srednje note božura, đurđevka i karanfila otkrivaju karakter parfema. Završna bazna nota je elegantna drvena s kedrovinom, sandalovinom, mošusom i amberom. Parfem je kreiran 1992. godine.

10. "Shalimar" Guerlain

Jedan od najprodavanijih parfema na svijetu nastao je 1925. godine inspirisan ljubavnom pričom šaha Shahjahana i njegove žene Mumtaz Mahal. Nakon smrti svoje voljene supruge, šah je podigao čuveni Tadž Mahal u njenu čast kao simbol njihove ljubavi. Miris uključuje note limuna, bergamota, jasmina, majske ruže, opoponaksa, boba Tonka, vanilije, irisa, tamjana i sivog ambera. Kratki hlad citrusa vodi u bogato cvjetno srce s raskošnom finalnom toplinom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније