Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92 ]

11. 12. 2014. 09:29 >> 09:26

ZBOG PADA PRODAJE

Mekdonalds skraćuje meni

Mekdonalds se već neko vrijeme suočava sa padom prodaje, pa je odlučeno da se primijeni strategija "velikog zaokreta". Prvi vidljivi potez je skraćivanje menija.

 

 

Na jučerašnjem sastanku investitora odlučeno je da se pažljivo razmotri svaka stavka na meniju, svaki sastojak, ali i način pripreme prepoznatljivih obroka.

Kako piše USA tudej, Mekdonalds će već na prvom koraku "obrisati" osam proizvoda i pokušati da dodatno ubrza uslugu, koja zbog pojedinih jela često zna da potraje više od "nekoliko minuta".

Tako će broj "posebnih obroka" biti smanjen sa 16 na 11, a odustaće se i od manjih varijacija poznatih sendviča, koje postoje prije svega na američkom tržištu.

"Već testiramo 'čistiji meni' na nekoliko lokacija u SAD", rekla je portparolka Mekdonaldsa Beka Heri. 

Kako je saopšteno, test lokacije već pokazuju dobre rezultate - bržu uslugu i veći promet, ali podatak o tome od kojih osam stavki se odustaje još nije poznat. 

Istovremeno, dok se trudi da pojednostavi meni, najpoznatiji svjetski lanac restorana je odlučio da ponudi mušterijama da sami "zakomplikuju" stvari i biraju ukuse. 

U projektu pod nazivom "stvorite svoj ukus" mušterije će preko tableta birati prelive i dodatke za svoje sendviče, a ova opcija će biti dostupna sljedeće godine u 2.000 od 14.000 restorana u SAD. Kada će projekat preći okean još nije poznato. 

Takođe, odlučeno je da se lokalnim menadžerima daju veća upravljačka prava, tako da će Mekdonaldsovi meniji u cijelom svijetu biti kraći, ali često i potpuno različiti. 

"Neke stvari se prosto bolje prodaju u određenim lokalima, a u drugim uopšte ne rade", kažu u Mekdonaldsu. 

Ostaje da se vidi kada će promjene početi da se dotiču evropskog tržišta. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније