Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

22. 10. 2024. 14:41 >> 14:41
Čitaj mi:

STUDIJA POKAZALA

Zašto žene srijedom u 15.30 časova izgledaju najgore

Stres na poslu i noćni izlasci vikendom dovode do toga da većina žena srijedom popodne izgleda najstarije i najumornije, pokazala je studija.



Upravo tog dana u sedmici kod žena je energija na najnižem nivou, sustižu ih efekti burnog vikenda, a stres je na vrhuncu.

Rezultati istraživanja koje je napravila kozmetička kompanija „St. Trope“ su pokazali da dvije trećine žena srijedom u 15.30. časova osjete izrazito veliki gubitak energije.

To se odražava prvenstveno na njihov izgled.

“Fascinantno je to da srijedom pred kraj radnog vremena, žene izgledaju najumornije. Kombinacija stresa, posebno uočljivog sredinom nedjelje, kao i prirodne popodnevne usporenosti, čini da žene izgledaju starije nego što jesu. Pošto su nekada potrebna 72 sata da se uoče efekti konzumiranja alkohola, posljedice pića sa društvom tokom vikenda, vidljive su tek u srijedu”, istakla je Nikola Džos, ekspert za kožu kompanije “St. Trope”.

Kao posljedica toga, četvrtina žena se okreće slatkišima, kako bi popravile raspoloženje.

Ona dodaje i da obrada toksina iz alkohola koje žene unose tokom noćnih izlazaka vikendom, može trajati i nekoliko dana, pa je tijelo dugo pod pritiskom.

“Može potrajati da se pokažu efekti alkohola, što se najčešće dogodi baš u srijedu popodne. Većina žena, takođe, poslije burnog vikenda, loše spava ponedjeljkom. Upravo taj nedostatak sna se najviše odražava na kožu i izgled uopšte”.

Ista studija je pokazala da četvrtina žena osjeća stres nekoliko puta nedjeljno, dok jedna od pet žena srijedom mora da radi i za vrijeme pauze za ručak.

Rezultati su pokazali i da žene mrze ponedjeljak i da njih 37 odsto loše spava ponedjeljkom naveče, prenosi britanski Telegraf.

“Efekat nedostatka sna se na licu primijeti tek nakon 48 sati, što još više doprinosi tome da žene srijedom izgledaju starije nego što jesu”, dodala je Džos.

Dalja istraživanja su pokazala da prosječna žena spava šest sati i 43 minuta. Džos napominje da je sedam do osam sati sna obavezno kako bi koža izgledala svježe.

Mada jedna od deset žena smatra srijedu najstresnijim danom u nedjelji, ubrzo stiže četvrtak, dan za koji je većina žena izjavila da je idealan. Zdrav emotivni život učiniće da se žene podmlade, izgledaju bolje i osjećaju se svježe i samouvjereno.Petak većina žena smatra najsrećnijim danom u sedmici, jer poslije njega slijedi vikend.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније