Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

26. 09. 2024. 08:40 >> 08:40

PROCIJENITE

Da li je Nostradamus pogriješio - možda je ipak bio u pravu?

Početak nove godine od davnih vremena bio je prilika da se raspredaju proročanstva o onome šta stanovnike naše planete čeka u periodu pred njima. I danas u mnogim kulturama postoje tradicionalna predviđanja budućnosti. Nažalost, mnoga od njih ne samo da nisu lijepa, već izazivaju niz problema, pa je tako prije nekoliko dana policija u Gani upozorila vjerske vođe da ne prave uobičajena novogodišnja proročanstva koja mogu izazvati strah, anksioznost ili smrt. Naredba o zabrani opasnih „čitanja” sudbine uvedena je u ovoj zemlji 2021. godine, nakon što su mnogi žitelji Gane bili uznemireni zbog proricanja budućnosti u kojoj su predviđene velike nesreće i ogroman broj smrtnih slučajeva, prenose svjetski mediji.



U raznim državama svijeta proročanstva najčešće izgovaraju vjerske vođe. Međutim, i danas su među najčešće pominjanim proricanjima sudbine ona koje je govorio čuveni Mišel de Notr Dam, odnosno Nostrodamus, francuski astrolog, ljekar i vidovnjak, koji je knjigu proročanstava objavio 1555. godine. Prema njegovim predviđanjima, prošlu godinu su trebalo da obilježe prirodne katastrofe, ratovi i razne druge pošasti.

Čuveni prorok je između ostalog govorio da će „sunce spržiti blistavo more i da će ribe Crnog mora žive ključati”. Tumači njegovog proročanstva pripisuju Nostrodamusu da je ovakvim i sličnim izjavama predvidio globalno zagrijavanje koje ozbiljno ugrožava planetu i sav živi svijet na njoj, a da nije daleko od istine potvrđuju stručnjaci koji tvrde da su zbog porasta temperature mnoge vrste riba ili izumrle ili pred nestajanjem. Govorio je i o „sedam mjeseci velikog rata” koji će prerasti u svjetski rat. Sada, gotovo 470 godina poslije njegove vizije, ona se dovodi u vezu sa razornim sukobom u Ukrajini koji može prerasti u ratna razaranja širom svijeta.

Vangelija Dimitrova, slijepa bugarska proročica poznata širom svijeta kao Baba Vanga, takođe nije imala nimalo lijepa predviđanja za prošlu godinu. Govorila je da će Zemlja u 2023. doživjeti promjenu u svojoj orbiti, što otvara put najrazličitijim „crnim” teorijama koje čak uključuju i novo ledeno doba. Baba Vanga nije isključila ni mogućnost upotrebe nuklearnog oružja, a govorila je i o solarnoj oluji u godini pred nama, i to najjačoj u istoriji Zemlje.

 

Ne treba zaboraviti da su proročanstva stara koliko i čovječanstvo, a da je samo mali dio njih ikada ostvaren..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније