Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.M.Lj.

14. 09. 2024. 10:27 >> 10:27
Čitaj mi:

U MANČESTERU

Neobičan oglas: Prodaje se nuklearni bunker izgrađen 1950. godine

Zanimljiv oglas pojavio se u medijima u Mančesteru, a u kojem se na prodaju nudi nuklearni bunker.

Bunker je nov, nekorišten i sjajno očuvan, navedeno je između ostalog u oglasu.

Jedan od od 1.500 sličnih, koji su sagrađeni 1950. godine i dizajnirani da "prežive" nuklearni napad Rusije.

U tekstu je navedeno da je ovaj bunker nastao u periodu Hladnog rata i da je plan bio da se u njega smjeste posmatrači koji bi izvještavali o posljedicama ruskog nuklearnog napada. Sastoji se od dvije prostorije, ima i toalet i potreban namještaj. U njega, i to mu je, kako su naveli, "jedina" mana, mogu da stanu samo tri osobe.

"Ima kapacitet da se u njega ubaci hrane i vode za dvije sedmice. Iako u njega može da se uđe samo merdevinama, veoma je udoban", naveli su agenti prodaje.

"Bunker nije nikada korišćen. U paketu s njim su telefon i uputstva za opremu, koja se koristi u slučaju napada, uključujući i ručnu sirenu", precizirano je u oglasu.

Oglas je privukao pažnju lokalne zajednice, ali i turista širom svijeta koji su ljubitelji stvari vezanih za istoriju i Hladni rat. Cijena bunkera je oko 17.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније