Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.M.Lj.

13. 09. 2024. 19:56 >> 19:56
Čitaj mi:

KAZNA ZA KLEVETU

Dvije žene platiće 8.000 eura zbog tvrdnji da je Brižit Makron muško

Dvije žene koje su tvrdile da je supruga francuskog predsjednika Brižit Makron rođena kao muškarac sudski su kažnjene zbog klevete.

Naime, one su tvrdile da je francuska prva dama ustvari rođena kao Jean-Michel Trogneux, prije nego što je u 30. godini konačno započela život kao žena. Osim toga, navodile su i da nije rodila nijedno od svoje troje djece, a za njenog prvog muža, 69-godišnjeg  penzionisanog bankara, koji je 2020. navodno umro kao pustinjak, tvrdi se da nikad nije ni postojao.

One su svoju priču objavile na YouTubeu 2022. godine, a njihova teorija je postala viralna.

Sud je sada prosudio da su glasine lažne te je odredio da Amandin Roj, 52-godišnja vidovnjakinja, i Nataša Rej, 48, koja se predstavlja kao slobodna novinarka moraju platiti 8.000 eura odštete prvoj dami Francuske zbog iznošenja lažnih tvrdnji da je transrodna.

Kolike razmjere je njihova tvrdnja postigla govori i činjenica da se na slučaj osvrnuo i sam Emanul Makron.

On je u jednom intervjuu rekao da su transrodne tvrdnje o njegovj supruzi tipične za mizogine online napade s kojima se žene moraju nositi svaki dan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније