Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Anadolija ]

10. 09. 2024. 11:43 >> 11:43

AUSTRALIJA

Ova zemlja planira da zabrani korišćenje društvenih mreža djeci

Premijer Australije je objavio da njegova vlada planira da zabrani djeci korišćenje društvenih medija.

 

Premijer Australije Anthony Albanese objavio je u utorak da njegova vlada planira zabraniti djeci korištenje društvenih medija.

Albanese je rekao da će njegova laburistička vlada ove godine uvesti zakon o pristupu društvenim medijima i drugim relevantnim digitalnim platformama.

"Znamo da društveni mediji nanose štetu društvu i da odvode djecu od pravih prijatelja i stvarnih iskustava", rekao je premijer.

Međutim, nije iznio više detalja o dobnoj granici za djecu kojoj neće biti dozvoljeno korištenje društvenih mreža.

Albanese je dodao da će pristup ovom važnom društvenom pitanju osigurati da australska djeca budu bolje zaštićena od internetskih šteta i da roditelji i staratelji imaju podršku.

"Takođe se nadovezuje na rad vlade na rješavanju štetnih posljedica na internetu za mlade", navodi se u saopštenju premijerskog ureda.

U nedjelju su lokalni mediji javili da je savezna država Južna Australija pripremila novi zakon koji će primorati kompanije društvenih medija da djeci mlađoj od 14 godina zabrane pristup svojim platformama ili će se suočiti s kaznama.

Novi zakon bi se takođe mogao primijeniti u drugim državama, prenosi ABC News.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније