Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

P.R. [ Beta ]

31. 08. 2024. 21:01 >> 21:01
Čitaj mi:

PO DRUGI PUT

Norveška princeza se udala za američkog 'šamana'

Norveška princeza Marta Luiz (52) se udala po drugi put, danas za samoproglašenog "šamana", Amerikanca Dareka Vereta.

Najstarija ćerka norveškog kraljevskog para tvrdi za sebe da je "vidovita" i da "komunicira s anđelima" što je unovčila kursevima i knjigama, a zet kome je 49 godina želi da bude "šaman šeste generacije" i skupo prodaje "spasonosne medaljone".

"Veoma sam duhovna, tako je dobro biti sa nekim ko to podržava", povjerila se mlada poslije veridbe juna 2022. na Instagramu.

Venčali su se u očaravajućem ambijentu hotela na visovima Geirangera, turističkog sela na dnu fjorda na zapadnoj obali Norveške, pod velikim bijelim šatorom gdje su mladenci prodavali foto i video prava.

Marta Luiz je bila u bijeloj vjenčanici s tijarom koju joj je za 18. rođendan poklonio njen djeda, kralj Olaf, a Darek je bio u crnom odijelu sa zlatnim pojasom preko stomaka.

Uz kralja Haralda i prijestolonaslednika Haakona u tamnim odijelima, kraljevska porodica je bila u norveškim narodnim nošnjama, vezenim od vunenih tkanina.

Poslije koktela, oko 350 gostiju, uključujući princezu Viktoriju od Švedske i njenog supruga princa Danijela, pozvano je na gala večeru.

U petak su se gosti imali provozali brodom po fjordu, a zatim je bilo "salsa veče".

Za Dareku Veretu je to bio "ponovni brak" s Martom Luiz jer on kao "duhovni vodič" tvrdi da je "u prethodnom životu" bio faraon i da mu je ona bila žena.

Javnost u toj uzdržanoj skandinavskoj zemlji iritiraju ta ekscentričnost i sklonost para da zarađuje od zloupotrebe nauke i samog svog pripadanja kraljevskoj porodici.

Da bi okončala konfuziju zbog toga, Marta Luiz je 2022. morala da napusti sve svoje službene dužnosti princeze.

Ali od tada je nekoliko puta uhvaćena da top krši, uključujući i danas, na vjenčanju, jada je stavila na prodaju bocu džina na kojoj se eksplicitno pominje njen rang princeze.

"Pošto se sporazum ne poštuje, vrijeme je da se Marti Luiz oduzme titula princeze prije no što kralj Harald vidi da mu ona još više šteti", tvrdio je početkom jula istoričar Trond Noren Isaksen, specijalista za kraljevske porodice.

Majka tri ćerke iz prethodnog braka s norveškim piscem Arijem Benom – razveli su se 2016, Marta Luiz je četvrta po redu sukcesije.

Iako dvije godine mlađi od nje, njen brat, princ Haakon, će jednog dana biti pozvan da naslijedi kralja Haralda po pravilu primogeniture, bez razlike u polu.

Eskapade novovenčanog para doprinose narušavanju popularnosti kraljevske porodice koja je ipak zasad visoka. Sa 81 odsto 2017. godine, podrška monarhiji je pala na 68 odsto po nedavnoj anketi javne RTV NRK.

Posebno je "Darek šaman" u fokusu kritike, uključujući i suđenja zbog šarlatanstva.

U jednom od svojih radova on sugeriše da je "rak izbor" i preporučuje vježbe za "brisanje vaginalnog otiska žena koje su imale više seksualnih partnera".

Takođe je tvrdio da mu je njegov medaljon "Spirit Optimajzer", prodat za 222 dolara, pomogao da pobijedi kovid.

Pošto je u svoje vrijeme i sam morao da se bori da nametne izabranicu svog srca, Sonju, ženu iz građanstva, ostareli kralj Harald (87) pokazuje popustljivost, tvrdeći da je sada na djelu "samo sudar kultura".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније