Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

16. 08. 2024. 08:50 >> 08:50
Čitaj mi:

DA SE OSLOBODI DUGOVA

Kozmetički gigant Avon podnio je zahtjev za bankrot

Potraživanja u vezi tužbi da talk u njihovim proizvodima izaziva rak, iznose 78 miliona dolara.

 


Avon, poznati kozmetički brend sa prisustvom u SAD, Evropi i Latinskoj Americi, podnio je zahtjev za bankrot u pokušaju da se oslobodi dugova koji premašuju milijardu dolara. Kompanija je suočena i sa milionima dolara obaveza u vezi sa tužbama koje tvrde da talk u njihovim proizvodima može da izazove rak.

Kompanija Avon Products Inc (API), koja je dio brazilske kompanije „Natura“ od 2020. godine, potrošila je već 225 miliona dolara na troškove odbrane od tužbi za lične povrede i poravnanja, a navela je da nema „dovoljnu likvidnost“ da brani ili riješi 386 pojedinačnih slučajeva u vezi sa talkom. Kompanija ima ukupne dugove od 1,3 milijarde dolara i obaveze u vezi sa potraživanjima za talk u vrijednosti od 78 miliona dolara.

Tokom procesa bankrota, API planira da riješi dugove na „uredan način“ i očekuje da će „Natura“ ponuditi 125 miliona dolara za otkup Avonovih operacija van SAD nakon završetka bankrot postupka.

„Ding dong! Avon zove!“

Avon je poznat po svom širokom asortimanu proizvoda, koji uključuju kozmetiku - olovke za oči, obrve i usne, anti-ejdž ruž za usne, 24-časovnu podlogu i rumenila. Pored kozmetike, kompanija nudi i proizvode za njegu kože, kao što su kreme, serumi, sistemi za podizanje očiju, luksuzna ulja za kupanje i njegu, parfeme, nakit, šalove i druge modne dodatke.

Avon je stariji više od 135 godina, kada je Dejvid H. Mekonel, putujući prodavac knjiga iz Njujorka, osnovao kompaniju u Velikoj Britaniji. Poznat je po sloganu „Ding dong! Avon zove!“ (Avon calling), koji je postao simbol njihove „prodaje od vrata do vrata“. Kompanija je ovaj model napustila 1960-ih, ali je nedavno najavila planove za otvaranje prvih fizičkih prodavnica u Velikoj Britaniji, gdje će njihovi prodajni predstavnici upravljati „mini buticima ljepote“.

Budući planovi

Uprkos zahtjevu za bankrot, Avon će nastaviti s radom, uključujući britansku filijalu sa sjedištem u Northemptonu. Ne očekuje se da će biti otpuštanja zaposlenih kao dio ovog procesa. Kompanija koja je povezana sa API zapošljava 5.000 ljudi i ima milione prodajnih agenata širom svijeta.

„Današnja akcija i predložena prodaja Avonovih operacija van SAD će povećati vrijednost naše imovine i omogućiti nam da rješavamo svoje obaveze na uredan način“, izjavio je Džon Dubel, predsjedavajući API.

Kristof Neirink, glavni izvršni direktor Avona, naglasio je da kompanija ostaje fokusirana na unapređenje poslovne strategije na međunarodnom nivou, uključujući modernizaciju modela direktne prodaje i ponovno pokretanje brenda kako bi se ubrzao rast, prenosi Gardijan.

Podrška „Nature“

Kompanija „Natura“ je saopštila da će podržati proces bankrota sa sumom do 43 miliona dolara sredstava i dala ponudu od 125 miliona dolara za otkup trgovinskih operacija u Evropi, Aziji i Latinskoj Americi. Ova ponuda će biti predmet aukcije pod nadzorom suda. Ukoliko „Natura“ bude uspješna, kontrolisaće Avonovo poslovanje bez dugova i planira da otpiše 530 miliona dolara od ukupnih 1,27 milijardi dolara koje kompanija duguje.

Avon je najnovija kompanija koja je odlučila da podnese zahtjev za bankrot u pokušaju da riješi pravne probleme vezane za talk. Prethodno je i kompanija „Džonson i Džonson” pokušala da riješi sudske sporove putem bankrota, ali nije postigla željeni rezultat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније