Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

12. 08. 2024. 07:43 >> 07:43
Čitaj mi:

NJEMAČKI BREND PIVA

Vještačka inteligencija napravila Beks pivo

Čini se da korist od ChatGPT-a ne poznaje granice, jer ga čak i pivari koriste za pravljenje novog piva. Njemački brend piva Beks je zamolio AI četbot da napravi pivo budućnosti.



Njemačka pivara je jedna od brojnih kompanija koje su se okrenule ovom pametnom četbotu kako bi napravile futurističko piće, nazvano „Becks Autonomous”, piše britanski Dejli mejl.

Beks je prva komercijalna pivara koja je sarađivala sa ChatGPT-om, iako su druge nezavisne pivare u Sjevernoj Americi već to učinile.

ČetGPT je osmislio ne samo recept za lager, već i njegovu ambalažu, ime, reklamnu kampanju i čak dizajn za veb stranicu piva.

Beks je zamolio ChatGPT da osmisli ovo pivo u čast 150 godina od osnivanja ove pivare u njemačkom gradu Bremenu 1873. godine.

"150 godina inovacija zaslužuje proslavu koja odgovara našem pionirskom duhu. Zato je svaka odluka u vezi sa pravljenjem ovog piva donijeta od strane AI", ističu u Beksu.

Recept se čuva u tajnosti, iako se zna da sadrži četiri osnovne komponente koje čine pivo - vodu, žitarice, hmelj i kvasac.

Beks je otkrio časopisu Dejli mejl da je novo pivo lager, što znači da koristi kvasac koji fermentiše na dnu.

Ograničena serija od 150 jedinica već je besplatno dostavljena degustatorima, a firma će proučiti povratne informacije prije nego što odluči da li će ga pustiti u širu prodaju da bi i javnost mogla da uživa.

Nakon nekoliko nedjelja čekanja na limitirano izdanje piva, “Beks Autonomous” je Dejli Mejlu na degustaciju stigao u luksuznoj kutiji, zapečaćenoj posebnom trakom i ukrašenoj futurističkom etiketom.

Na njoj je ispisan slogan koji je osmislio ChatGPT: “Pivo koje se samo napravilo”.

"Ono što nisam očekivao je da mi se kutija, čim sam je otvorio, obrati robotskim glasom, praćenim zelenom blješavim svijetlom", kaže novinar Dejli mejla koji je prvi probao futurističko pivo koje je napravila vještačka inteligencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније