Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Blic ]

05. 08. 2024. 09:42 >> 09:45

OBRATITE PAŽNJU

Ovo su znakovi da vas neko ne voli 

Kada sa nekim komunicirate, morate da ga slušate i da ga gledate, a koliko je iskren, odmah možete da procijenite na osnovu nečijeg govora tijela.

 

Komunikacija sa ljudima je jako važna, a osim onoga što neko govori, važan je i govor tijela. Iako ne obraćamo uvijek pažnju na govor tijela našeg sagovornika, sve više stručnjaka sugeriše da ponekad držanje, grimase i uopšte govor tijela govore mnogo više od riječi sagovornika.

Psihološkinja Valeri Vilar u svojim videima na TikToku upravo se bavi govorom tijela i objašnjava na koje stvari treba da obratite pažnju kada komunicirate sa nekim.

Ona kaže da ljudi ne mogu uvijek da kontrolišu govor tijela, te da za ljude koji poznaju fizionomiju svako može biti kao otvorena knjiga.

Navike i gestovi mogu lako da otkriju nečije prave namjere i želje - samo treba da obratite pažnju na njih.

To je kao da gledate iza kulisa nečijih riječi i vidite šta ih zaista pokreće. Psihološkinja Valeri Vilar u jednom svom videu govori i vizuelno pokazuje na šta treba da obratite pažnju kada razgovarate sa osobom da biste razumjeli da li joj se sviđate ili ne.

Kada razumijete prave motive ponašanja sagovornika, moći ćete da izbjegnete mnoge neprijatne ili tužne situacije, da unapijed znate da li možete da računate na tu osobu ili ona ima plan da vas izigra.

Dakle, na koje signale treba da obratite pažnju da biste razumjeli odnos sagovornika prema vama:

- lice im "pada" kad vas vide

- stisnu usne kada razgovaraju sa vama

- mršte se na jednoj strani nosa

- nikada se tokom razgovora ne okreću potpuno licem prema vama, uvijek vas gledaju malo sa strane
zatvaraju oči i trljaju nos kada nešto predložite

- pored vas agresivno ili dosadno tapkaju nogom

- agresivno stisnu bradu

Reći ćete da čovjek može nenamjerno da radi takve radnje i to ništa ne znači, a zapravo znači! Upravo to što osoba svjesno ne kontroliše takve postupke pokazuje pravi stav osobe, a moguće i njene namjere prema vama.

Kada primijetite "crvene zastavice", ne trebate da prekinete razgovor i kontakt, ali treba da budete oprezni jer znate više i moći ćete da upravljate situacijom u svoju korist.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније