Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

RTS, news.sky.com/M.L.B.

27. 07. 2024. 08:31 >> 08:32

Cijena nije fiksna

Na prodaju ostrvo sa kojeg je Fransis Drejk počeo put oko svijeta

Ostrvo Drejk, u blizini obala britanskog okruga Devon, ima istoriju, privatnu plažu, stara utvrđenja i dozvolu za gradnju luksuznog hotela. Sada je stavljeno na prodaju.

Nazvano je po Fransisu Drejku, koji je sa ostrva 1577. krenuo na put oko svijeta. Cijena nije fiksna, ali se troškovi renoviranja procjenjuju na 25 miliona funti.

Trenutni vlasnik, biznismen Morgan Filips, koji je kupio ostrvo 2019. za šest miliona funti, ističe da je prva zgrada na Drejku izgrađena 1135. godine, kao i činjenicu da, zbog jake odbrane, Španska armada nije uspjela da zauzme ostrvo 1588. godine.

Nedaleko od grada Plimuta, Drejk je dugo korišćen za vojnu odbranu, a u cijenu, koja se bude dogovorila sa budućim vlasnikom, ulaze i topovi koji se dalje nalaze na istom mjestu kao i u 18. vijeku.

Filips je takođe dobio dozvolu za gradnju hotela sa 43 sobe.

Trenutno na ostrvu ogranizuje obilaske sa vodičima za grupe turista sa nadom da će lokacija postati atraktivnija za posjetioce.

Iz agencije za nekretnine, koja vodi prodaju, rekli su da je ideja vlasnika da se ostrvo pretvori u destinaciju atraktivnu mladencima gdje bi mogli da organizuju vjenčanja, ali su duhovito dodali da sa kupovinom ostrva dolaze i duhovi 15 vojnika koji su nekada čuvali ostrvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније