Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

24. 07. 2024. 11:11 >> 11:11
1
Čitaj mi:

"KOMUNISTKINJA KOJA MISLI DA SU BOGATI ZLI"

Ko je transrodna ćerka Ilona Maska?

Odnos Ilona Maska s njegovom transrodnom ćerkom bio je napet u posljednjih nekoliko godina.

 

Njegov najnoviji ispad, u kom je nazvao Vivijan Dženu Vilson "komunistkinjom" koja misli da su svi bogati zli, sugeriše da je njihov odnos dosegao novi nivo napetosti.

Devetnaestogodišnja Vilson je prošle godine legalno promijenila svoj pol u ženski i ime iz 'Ksavijer' u Vivijan Džena Vilson, dok je u sudskim dokumentima navela da "više ne želi da bude povezana sa Maskom ni na koji način".

Iako je milijarder bio uglavnom ravnodušan prema promjeni pola svoje ćerke, kasnije ju je kritikovao, nazivajući je "komunistkinjom" i smatrao je da se vodi pogrešnim stavovima.

Prema odlomku iz biografije o Masku, objavljenom ove nedjelje u Vol strit džornalu (Wall Street Journal), tvrdi se da je razdor između Ilona Maska i njegove transrodne ćerke "bolniji za njega nego bilo šta u životu od smrti njegovog prvorođenog djeteta Nevade", koji je preminuo poslije samo deset nedjelja života, zbog sindroma iznenadne smrti odojčeta, piše Dejli mejl.

Ko je zapravo Vivijan Džena Vilson?
Vivijan, koja je rođena kao Ksavijer, rođena je zajedno sa svojim bratom blizancem Grifinom 2004. godine u Kaliforniji.

Sva Maskova djeca su pohađala izuzetno skupu školu u Santa Moniki, gdje godišnja školarina iznosi do 50.000 dolara.

Iako je potrošio stotine hiljada dolara na njeno i obrazovanje njene braće i sestara, njih dvoje navodno nisu bliski. Ona u porukama otkriva da je godinama skrivala svoj pravi rodni identitet od oca.

Pored toga, Mask je javno kritikovao i njene političke stavove, tvrdeći da ona vjeruje da su svi bogati ljudi zli.

Zašto je Vivijan Džena Vilson promijenila ime?
Vivijan, koja je rođena kao Ksavijer, zvanično je usvojila djevojačko prezime svoje majke Džastin sa 18 godina 2022. godine, prema sudskim dokumentima.

Podnijela je zahtjev za promjenu imena i zakonskog pola, kako kaže, jer "više ne želi da bude povezana sa svojim ocem ni na koji način".

Sudija u Santa Moniki izdao je novi izvod iz matične knjige rođenih koji sadrži njeno promijenjeno ime i pol, piše Dejli mejl.

Vivijan je podnijela zahtjev samo tri dana nakon svog 18. rođendana, iako dokumenti nisu objavljeni sve do dan poslije Dana očeva.

U tvitu iste noći kada je njen zahtjev bio odobren, njena majka Džastin je rekla: "Veoma sam ponosna na tebe. Ponosna sam na sebe!''

U međuvremenu, na Dan očeva, Mask je tvitovao prije nego što su dokumenti objavljeni: "Volim svu svoju djecu jako puno."

Zašto je Ilon Mask nazvao Vivijan Dženu Vilson komunistkinjom?
Ilon Mask ju je poslao u izuzetno skupu školu u Santa Moniki, koja košta roditelje 50.000 dolara godišnje.

Djelimično je okrivio njeno obrazovanje u progresivnoj školi u Kaliforniji za njene političke stavove, rekavši svom biografu: "Prešla je granicu socijalizma i postala potpuna komunistkinja, misleći da su svi bogati zli."

Takođe je okrivio neomarksističke fakultete za razdor između njega i Vivijan, jednom rekavši za Fajnenšel tajms 2022. godine da ona odbija da bude dio njegovog života zbog navodnog preuzimanja elitnih institucija od lijevo orijentisanih akademika.

Kakav je odnos Maska s Vivijan Dženom Vilson?
Iako nije mnogo govorio o svom odnosu s ćerkom, ono što je rekao oslikava bolnu sliku otuđenosti.

Navodno, Vivijan je u poruci tetki otkrila da je transrodna kada je imala 16 godina, ali ju je molila da sakrije njen polni identitet od oca: "Hej, ja sam transrodna, i moje ime je sada Džena. Ne govori mom tati."

Mask je u intervjuu za FT rekao da, iako se njegov odnos s ćerkom "možda promijeni... imam veoma dobre odnose sa svom ostalom djecom. Ne možeš sve imati", dodao je.

Nedavno je svom biografu rekao da njegovi pokušaji da je pridobije nisu bili uspješni.

"Napravio sam mnogo koraka prema njoj, ali ona ne želi da provodi vrijeme sa mnom", zaključio je Mask.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније