Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

08. 07. 2024. 08:05 >> 08:05

ASTROPROFIL

Megan Markl - Dominantna i buntovna

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, rođena je 4. avgusta 1981. godine. Kao i svaka Lavica, Megan teži slavi, popularnosti i javnom životu. Sunce u znaku Lava uvijek želi da sija, da bude primijećeno i u centru pažnje. Zbog svega ovoga, osoba sa Suncem u znaku Lava bira profesije koje će joj to i omogućiti. Stoga Lavove često nalazimo među glumcima i umjetnicima koji su na neki način na sceni.




Megan Markl je svoju karijeru započela glumeći sporedne uloge. Međutim, njeni apetiti su bili mnogo veći. Budući da se njeno Sunce nalazi u natalnom prvom polju, ovo još više pojačava osobine Lava – glad za slavom, publikom i popularnošću. Sunce se nalazi u konjunkciji s Merkurom, što je još jedan pokazatelj talenta za glumu, ali i potrebe za dominacijom i izražavanjem sopstvenog ega.

Nasuprot ovim jakim „lavovskim” osobinama, Megan Markl u svojoj ličnosti posjeduje i introvertniju crtu, koju joj daje ascendent u znaku Raka. Vremenom, ona sve više teži porodičnom životu, a potrebu za samoostvarenjem pronalazi u ulozi vojvotkinje od Saseksa, koju dobija udajom za princa Harija.

Sedmo polje njene natalne karte nalazi se u znaku Jarca, što govori o partneru koji je na neki način tradicionalno vaspitavan i usmjeravan kroz život. Vladar sedmog polja je Saturn i Vagi u konjunkciji s Jupiterom. Ovdje već vidimo sliku partnera koji je imućan, obrazovan, aristokratskog porijekla i koji mora da pazi na pravila ponašanja u javnosti (Saturn u Vagi).

Međutim, s obzirom na to da ovdje imamo konjunkciju Mjeseca, Saturna i Jupitera, može se reći da se ona s jedne strane prvobitno dobro uklopila u društvenu ulogu koju je trebalo da obavlja svojom udajom za princa, ali, s druge strane, ta uloga vremenom može početi da guši njenu individualnost i kreativnost. Njene duboke unutrašnje potrebe ovdje kao da moraju da budu ugašene zbog neophodnosti poštovanja nametnutih pravila ponašanja. Sunce u konjunkciji sa Saturnom uvijek donosi određeno trpljenje, robovanje pravilima i nemogućnost zadovoljenja svojih unutrašnjih potreba.

Sa Suncem i Merkurom u Lavu u prvom polju, Megan Markl ima dovoljno snage i buntovničkog duha da u jednom trenutku ustane protiv svega što joj ne odgovara ili joj vrijeđa dostojanstvo. Iz ovakvog horoskopa vidimo da teško trpi bilo kakve autoritete jer jedino sebe smatra autoritetom, što za posljedicu ima neuklapanje u sistem i pravila koja se nameću u okviru kraljevske porodice. Konflikt koji Megan Markl nosi u sebi, između potrebe da pripada kraljevskoj porodici i želje da ispoljava sopstveni autoritet, može joj zadati velike životne probleme i izazove.

Mars se nalazi u dvanaestom polju i govori o tajnim neprijateljima. Štaviše, budući da dolazi iz desetog polja, ljudi čije neprijateljstvo ona neprekidno izaziva su osobe velike moći i autoriteta. Mars u Raku u dvanaestom polju ima i svoju pozitivnu stranu. Takav položaj Marsa u kombinaciji s podznakom u Raku i vladarom dvanaestog polja u konjunkciji sa Suncem daju Megan Markl i mekšu crtu ličnosti, koja se ispoljava u njenim mnogobrojnim humanitarnim aktivnostima.

Rješenje njenih unutrašnjih, a zatim i spoljašnjih konflikata, nalazi se upravo u znaku u koji odlazi vladar njenog ascendenta, znaku Vage. Budući da je znak Vage okrenut više drugima nego sebi, više diplomatije, takta i kompromisa najvjerovatnije bi dalo bolje rezultate u međuljudskim odnosima. Osim toga, kako bi izgradila stabilnu budućnost, mora pronaći ravnotežu između porodičnih zahtjeva i sopstvenih potreba, što joj neće biti nimalo lako.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније