Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

M.L.B./Klix.ba

06. 10. 2024. 10:35 >> 10:35
Čitaj mi:

VITAMINI I MINERALI

Čaj od koprive nudi brojne zdravstvene benefite

Čaj od koprive jedan je od onih napitaka koji nudi brojne zdravstvene benefite. Pije se vijekovima, a vjeruje se da potiče iz Kine. Priprema se potapanjem lišća biljke u vrućoj vodi, a što se duže kuva, imaće intenzivniji okus.

Možete ga napraviti od svježeg ili osušenog lišća, a zanimljivo je da ga možete koristiti i kao prilog, u supama ili varivima.

Osim što je nutritivno bogata, gdje 100 grama sadrži otprilike tri grama proteina i 6,1 gram vlakana, bogata je vitaminom K, magnezijumom i drugim.

Čaj od koprive ima protivupalna svojstva koja mogu pomoći kod upalnih poremećaja i smanjuju simptome kod stanja kao što su ekcem, artritis i psorijaza.

Sadrži i visok nivo antoksidanasa, koji pomažu u zaštiti naših stanica od oštećenja i može smanjiti rizik od određenih bolesti, kao što su bolesti srca i neki oblici raka.

Kopriva sadrži brojne vitamine i minerale koji pomažu u održavanju jakih i zdravih kostiju, uključujući kalcijum, magnezijum, fosfor, cink i vitamin K.

Takođe, sadrže visok nivo bora koji pomaže u održavanju zdravog nivoa kalcijuma u tijelu i može pomoći u prevenciji osteoporoze.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније