Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.M.Lj.

23. 06. 2024. 22:04 >> 22:05

OBRATITE PAŽNJU

Stvari koje nije dobro ostavljati u kolima tokom velikih vrućina

Neke stvari mogu da budu rizične po zdravlje, a druge će se uništiti zbog izuzetno visokih temperatura u vašem vozilu, posebno ako je parkirano na direktnom suncu.

Krema za sunčanje

Sa jakim suncem, začudićete se zašto se krema za sunčanje ne smije ostavljati u autu. Na previsokim temperaturama nekoliko sastojaka u kremi će se razgraditi. Krema će postati beskorisna i bićete izloženi opasnim UV zracima.

Flaše s vodom

Plastične flaše ostavljene u vrućem autu izazvaće otpuštanje otrovnih hemikalija u piće. Važno je ostati hidriran tokom vrućih dana, pa zamijenite plastične boce sa metalnim ili staklenim.

Ljekovi

Uvijek provjerite pakovanje ljekova kako biste bili sigurni da ih pravilno pakujete. Neki ljekovi se pokvare na vrućini. Postaju beskorisni ili čak štetni.

Sunčane naočare

Sunčane naočare su simbol ljeta i putovanja. Ali ne smiju da se ostavljaju u autu. Ako ih ostavite na jako vrućem mjestu, iskriviće se ili slomiti.

Pića u konzervama

Za dug put na ljetnji dan važno je imati osvježavajuće hladno piće. Ali gazirana pića mogu da eksplodiraju na previsokim temperaturama. Stvoriće vam ljepljiv i možda skup nered.

Mobilni

Na visokim temeperaturama baterija vašeg telefona može da se pokvari ako se pregrije, što će biti skupo za zameniti, piše The Sun, a prenosi 24sata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније