Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J.

21. 06. 2024. 20:46 >> 20:46

UTIČU NA BEZBJEDNOST U AVIONIMA

Zašto pilotima nije dozvoljeno da imaju brade?

Jeste li ikada vidjeli bradatog pilota? Najvjerovatnije ne, jer većina aviokompanija ne voli brade. Prema riječima portparola američke Federalne uprave za avijaciju (FAA), brada i brkovi mogu značajno da utiču na bezbjednost u avionima.

“Nemamo nikakve propise koji zahtjevaju od pilota da budu dobro obrijani, ali mnoge aviokompanije zahtijevaju da piloti budu bez brade ili sa minimalnim bradama kako bi maske za kiseonik pravilno pristajale ako moraju da se nose”, objasnio je portparol FAA.

On je dodao da je zahtjev da maske za kiseonik budu funkcionalne, a aviokompanije mogu tražiti da piloti budu dobro obrijani ili da imaju malu bradu kako bi se to obezbijedilo.

U kompaniji Delta erlajns pilotima je zabranjeno da imaju bradu i brkove kako bi maska ​​za kiseonik bolje pristajala, a sličnu politiku ima i Amerikan erlajns.

“Ne dozvoljavamo pilote s bradom u aktivnoj službi, jer je bezbjednost jedna od najvažnijih stvari u našoj industriji”, objasnio je portparol kompanije.

Kako prenosi Njujork Post, ova pravila proizilaze iz studije pod nazivom “Uticaj brade na performanse maske za kiseonik” koju je sprovela FAA 1987. godine. Tada su otkrili da piloti s bradom ne mogu brzo da stave masku za kiseonik, niti osjećaju da li dobro naleže na lice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније