Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ Beta ]

23. 05. 2024. 11:54 >> 11:54

SEDMOSTRUKI PRVAK

Šumaherova porodica dobila novčanu nadoknadu od časopisa koji je objavio lažni intervju

Porodica sedmostrukog svjetskog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera dobila je novčanu nadoknadu, 200.000 eura, od izdavača njemačkog časopisa koji je objavio "intervju" sa legendarnim njemačkim vozačem napravljen pomoću vještačke inteligencije.

Kako je danas prenio Skaj, portparol porodice je potvrdio za Rojters presudu suda u Minhenu i iznos odšete koji će platiti izdavačka kuća časopisa Aktuel (Die Aktuelle).

Urednica časopisa je otpuštena prošle godine, a izdavač se izvinio porodici.

List je na naslovnoj strani od 15. aprila prošle godine objavio fotografiju nasmijanog Šumahera uz naslov: "Mihael Šumaher, prvi intervju". U podnaslovu je pisalo "Zvuči varljivo realno", a u tekstu je pisalo da je citate napravila vještačka inteligencija.

Jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1 doživio je tešku povredu glave na skijanju u decembru 2013. godine i od tada nije viđen u javnosti.

On je šest mjeseci bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine, a u septembru iste godine pušten je na kućno liječenje i od tada nema informacija o njegovom stanju.

Njegova supruga Korina i medicinsko osoblje brinu o Šumaheru u njihovoj kući na Ženevskom jezeru.

Šumaher je jedan od najuspješnijih vozača u istoriji Formule 1 sa sedam titula (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), 91 pobjedom i 155 plasmana na pobjedničko postolje.

Porodica čuva njegovu privatnost, pa čak ni mnogi prijatelji i rođaci ne znaju u kakvom je stanju.

U dokumentarcu emitovanom na Netfliksu 2021. godine, Korina Šumaher je rekla da on ide na rehabilitaciju i da je sada "drugačiji, ali je tu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније