Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

23. 04. 2024. 09:53 >> 09:53
Čitaj mi:

NIJE PROGRAMIRANJE

Milioner vjeruje da je ovo jedina vještina koja vam treba za uspješnu karijeru

Razumijevanje vještačke inteligencije je važno, no to nije jedina vještina potrebna za uspjeh na poslu. Poslodavci žele da zaposle kandidate koji kombinuju meke i tvrde vještine, poput analitičkog i kreativnog razmišljanja, vođenja i znatiželje, navodi se u ovogodišnjem izvještaju konsultantske firme Oliver Wyman.


Postoji vještina koja je potrebna svim mladim ljudima kako bi napredovali na radnom mjestu, a milioner, serijski preduzetnik i profesor marketinga pri Stern School of Business na Sveučilištu u New Yorku Scott Galloway otkrio je o kojoj je kompetenciji riječ.

“Kad bih savjetovao svoju djecu, rekao bih im da je vještina pripovijedanja (storytellinga) ona koja će zaživjeti”, izjavio je Galloway za CNBC.

Platforme za komunikaciju mogu se brzo mijenjati, no važno je razviti “sposobnost kvalitetnog pisanja, artikuliranja i predstavljanja ideja uz pomoć podataka, infografika i slajdova”, smatra milioner.

Inače, Galloway je 2005. godine pokrenuo L2 Inc. – istraživački projekat koji je prerastao u konsultantsku firmu za poslovnu inteligenciju i koji pomaže robnim markama da nauče kako da plasiraju proizvode publici na internetu.

Kako stoji u izvještaju Komisije za vrijednosne papire i berzu SAD-a, firma za poslovno savjetovanje Gartner 2017. godine kupila je Gallowayjev L2 Inc. za više od 130 miliona dolara.

AI nije dovoljan
Umijeće pripovijedanja može ozbiljno pridonijeti poslovnom uspjehu firme, ali ga i narušiti, a oni koji ga usavršavaju ne bi se trebali oslanjati isključivo na alate koji koriste vještačku inteligenciju (AI) poput ChatGPT-a, dodao je.

“Ne znamo hoće li za pet godina neka neuronska mreža zamijeniti ChatGPT. Ne znamo hoće li programiranje zastarjeti”, rekao je.

Pronalaženje načina da postanete stručnjak u svom području formula je za uspjeh, bez obzira na to što se još dešava oko vas, kaže Galloway.

“Pronađite nišu, koliko god ona uska bila i pokušajte ju usavršiti. Posvetite se tome da budete jedan od najupućenijih ljudi na svijetu u svom domenu. Nikada nećete biti stručnjak u bilo čemu, ako u tome ne uživate”, zaključio je američki preduzetnik, prenosi Poslovni dnevnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније