Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

29. 03. 2024. 14:15 >> 14:15
Čitaj mi:

STUDIJA

Izbor pribora za jelo i boja tanjira može da utiče na apetit

Brojne studije su pokazale da pribor za jelo umnogome utiče na naš apetit, pa ako želite da izgubite koji kilogram, razmislite o nabavci novih tanjira i viljuški.


                                                                  

Portal „Shape“ je sastavio pet savjeta koji će vam pomoći u borbi protiv tjelesne težine.

Plavi tanjiri
Nije poznato zašto je to tako, ali je dokazano da ljudi koji jedu iz plavih tanjira jedu manje obroke. Čini se da ta boja ne utiče pozitivno na naš apetit.

Male viljuške
Italijanska studija je pokazala da su ispitanici koji su jeli manjim priborom za jelo unosili mnogo manje kalorija od onih koji su jeli sa većim priborom za jelo.

Ako želite da smršate, možda bi bilo zgodno da jedete sa manjim viljuškama koje inače koristite za kolače.

Tanjiri kontrastnih boja
Tanjiri u bojama koje su  kontrasne bojama hrane koju jedemo pomažu nam da kontrolišemo porcije, kažu stručnjaci.

Iako je ovaj savjet teško slijediti, oni preporučuju kontrastne boje na vašem stolu, pa bi trebalo da jedemo zelenu salatu sa crvenih tanjira, a meso sa plavih tanjira.

Manji tanjiri
Iako veliki tanjiri mogu izgledati posebno atraktivno, posebno kada imamo goste, oni nisu najbolje rješenje za našu liniju.

Veliki tanjiri znače više hrane, ili još gore, malo hrane u velikom prostoru što izaziva osjećaj nezadovoljstva, pa je bolje nabaviti manje tanjire na koje ćete staviti umjerene porcije, prenosi Klix.ba.

Prijatno okruženje
Kada jedemo u prijatnom ambijentu, jedemo sve mirnije i pažljivije žvaćemo hranu, pa stručnjaci preporučuju da se uvijek potrudimo da nam prostor za jelo bude prijatan i opuštajući.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније