Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ Klix.ba ]

19. 03. 2024. 23:00 >> 23:00
1
Čitaj mi:

Svemirski balon testiraju u aprilu

Večera na "rubu svemira" koštaće 500.000 dolara

Privatne kompanije SpaceVIP i Space Perspective su se udružile kako bi ponudile vrhunsko luksuzno iskustvo objedovanja u svemiru. Svi oni koji budu u mogućnosti i spremni da plate gotovo 500.000 dolara letjeće do ruba svemira pomoću svemirskog balona, te će jesti hranu iz menija danskog šefa Rasmusa Munka, čiji restoran "Alchemist" posjeduje dvije Mišelin zvijezde.

boxPluginImgSpace Perspective-ov svemirski brod Neptun ulazi u testnu fazu u aprilu, a očekuje se da će ući u upotrebu do 2025. godine.

"Spaceship Netpune" će moći da primi do šest putnika, koji će biti podignuti na visinu od oko 30 kilometara.

Trideset dvogodišnji Rasmus Munk će biti njihov domaćin, te će im prezentovati specijalno kreirani meni.

Gosti će jesti svoju hranu s pogledom na Zemlju, a moći će uživati i u spektakularnom izlasku sunca. Na raspolaganju će im biti i WiFi konekcija kako bi mogli podijeliti svoja iskustva na društvenim mrežama.

Munk je kazao kako želi da njegov meni odražava inovativnu prirodu samog putovanja.

Restoran "Alchemist" u Kopenhagenu nedavno je uvršten na listu 50 najboljih svjetskih restorana, nudi avangardne degustacijske menije od 50 jela, koja mogu koštati oko 460 dolara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније