Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

19. 05. 2014. 11:04 >> 11:05

40. ROĐENDAN

Google u znaku Rubikove kocke

Kompanija "Google" danas obilježava 40. rođendan trodimenzionalne igračke Rubikove kocke.

 

  

Posjetioci Google-a danas se onlajn mogu igrati i slagati kocku genijalnog dizajna koju je izmislio mađarski arhitekta i profesor Erno Rubik 1974. godine.

Kocka je sastavljena od 26 manjih plastičnih kockica koje se vrte oko središnjeg jezgra, a svaka od šest stranica koje čine kocku u riješenom obliku je različite boje.

Kocka je do danas prodata u više od 350 miliona primjeraka širom svijeta, a procjenjuje se da je svaka sedma osoba barem jednom pokušala da je riješi.

Matimatičari navode da postoje 43 triliona kombinacija za slaganje, kao i da se može složiti u najmanje 20 poteza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније