Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Бу. [ б92 ]

19. 12. 2023. 10:19 >> 10:19
Čitaj mi:

"ПОЗИВА НА САРАДЊУ И ЉУБАЗНОСТ"

Ова нијанса је изабрана за боју 2024. године

Како је 2023. на измаку, Пантоне, глобални ауторитет за комуникацију у боји, поставио је нијансу за наредну годину: топла и њежна наранџасто-роза боја. Позната по имену Peach Fuzz (кора брескве) проглашена је за Боју године 2024., инспиришући не само трендове дизајна који долазе, већ позива на вријеме љубазности, сарадњу и њежност.

 

 

 

Како преноси MyModernMet, успони и падови у протеклих 12 мјесеци навели су организацију Пантоне да размисли о ономе како желе да 2024. година буде “обојена”.

„Боја коју смо одабрали да буде наша Пантоне боја године 2024. треба да изрази нашу жељу да желимо да будемо блиски с онима које волимо, као и радост коју добијемо када себи дозволимо да се прилагодимо ономе ко јесмо, а поред тога и да представља уживање у тренутку мирног времена насамо”, написали су они.

„Та боја  треба да буде она чији  топао и срдачан тон преноси поруку саосjећања и емпатије. Она која је њежна и чији угодан сензибилитет зближава људе и изазива осјећај тактилности. Она која одражава наше осјећаје у оним данима који су се чинили једноставним. Она чија нас њежна лакоћа и прозрачно присуство подижу у будућност.”

Њихову кампању пратиле су разне атмосферске слике у шеми боја “Peach Fuzz”. Маслачак и вате обојени у блиједонаранџасту боју одражавају жељу за њежношћу према нама самима и према другима у данима који долазе.

Што се тиче дизајна, ова боја има сличан ефекат. Њена суптилна и сензуална нијанса даје топлину собама и декоративним елементима.

„Чист тон брескве са винтаге вибрацијом, Peach Fuzz  одражава прошлост, али је преуређена да има савремени амбијент, омогућавајући му да непримјетно прикаже своје присуство и у физичком и у дигиталном свијету“, кажу из Пантонеа. Исто тако, у смислу стила, нијанса брескве изазива сањиву и романтичну естетику.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније