Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ N1 ]

06. 09. 2023. 09:05 >> 09:15

KOD AUSTRALIJE

Tri muškarca spašena nakon što su njihov brod napale ajkule

Tri mornara iz Rusije i Francuske spasena su u srijedu nakon što su katamaran kojim su pokušavali da plove od Vanuatua do Australije napale ajkule, saopštile su vlasti.

Australijska uprava za pomorsku bezbjednost saopštila je da je reagovala na uzbunu oko 1:30 ujutro. Kada su spasioci stigli na mesto događaja, više od 800 kilometara istočno od australijske obale u Koralnom moru, pronašli su čamac od devet metara, oštećen nakon nekoliko napada ajkula.

Agencija je zatražila pomoć broda pod panamskom zastavom, koji je prevozio vozilo "Dugong Ace", koji je uspio da završi spasavanje i da ukrca dvojicu Rusa i jednog Francuza. Na mjesto događaja doletio je i spasilački avion.

"Tri muškarca su bila veoma srećna što su spasena i svi su zdravi i dobro", rekao je Džo Zeler iz Centra za odgovore u Kanberi.

Muškarci, starosti između 28 i 64 godine, trebalo bi da stignu u australijski grad Brizbejn u četvrtak.

Zeler je rekao da bi putovanje od pacifičke ostrvske države Vanuatua do Australije takvim brodom obično trajalo dvije do tri nedjelje.

Na fotografijama iz vazduha vidljiva su velika oštećenja na katamaranu, a prednji dio jednog trupa potpuno nedostaje.

Zeler je rekao da je GPS spasio živote muškaraca tako što je omogućio spasiocima da brzo odrede njihovu lokaciju i pruže odgovarajuću pomoć za spasavanje. Rekao je da postoji mnogo razloga zašto ajkula može napasti čamac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније