Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Бу. [ n1 ]

09. 06. 2023. 09:18   >>  09:27

REKORD NA AUKCIJI

Džinovski rubin prodat za 34,8 miliona dolara

Džinovski rubin od 55,22 karata, nazvan  "Estrela de Fura", najveći dosad ponuđen na aukciji, prodat je danas u Njujorku za 34,8 miliona dolara, što je rekord za taj dragulj, saopštila je kuća  Sotbi (Sotheby's).

Isječen i oblikovan u grubom kamenu od 101 karata otkrivenom u septembru u rudniku u Mozambiku, kojim upravlja kompanija  Fura gems,  dragulj je bio zvijezda tokom prodaje dijamanata koja je uključivala 100 drugih dragulja.

Početna cijena rubina je bila 21 milion dolara, ali je anoniman kupac ponudio 34,8 miliona dolara. Prethodni rekord pripadao je rubinu iz Mjanmara od 25,59 karata, koji je prodat za 30,33 miliona dolara. Ta prodaja je bila 2015. u Ženevi, takođe u organizaciji kuće Sotbi.

 Rubin je prije prodaje bio izložen u Hongkongu, Tajpeju, Singapuru, Ženevi, Dubaiju i Njujorku.

Na istoj aukciji je prodat takođe za 34,8 miliona dolara rijedak roze dijamant „The Eternal Pink“ od 10,57 karata. To je takođe velika cijena za dijamant te boje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније