Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Бу. [ n1 ]

08. 06. 2023. 09:50   >>  09:50

IMA VRHUNSKE USLOVE ZA ŽIVOT

Ovaj grad u Evropi je najbolji za odgajanje djece

Istraživanja pokazuju da se u vrhu liste najboljih mjesta za porodice, tj. za gajenje djece nalazi Bern u Švajcarskoj.

 

Smještena između Francuske, Njemačke i Italije, ova mala zemlja privlači svojim sjajnim uslovima za život, prije svega, za gajenje djece.

Za one koji ne vide sebe u nekoj nordijskoj zemlji, koje su po pravilu favorit mnogima koji se sele u inostranstvo, Švajcarska i grad Bern mogu da budu pun pogodak.

Zdravstvena usluga i obrazovanje su među najvišim na svijetu, a uz to, priroda je baš kao sa razglednice i vazduh je jako čist, te nije teško shvatiti zašto je Švajcarska tako privlačno mjesto za život za porodice.

Posebno hvaljeni su tamošnji ljekari i bolnice, a nadaleko je čuvena i bezbjednost u Švajcarskoj. Djeca tamo uglavnom sama idu u školu, roditelji ne moraju da brinu da li će nešto da im se desi, ona se od malih nogu odgajaju da budu nezavisna.

Troškovi života u Švajcarskoj nisu mali, ali plate su uglavnom jako visoke, te je to jedna od najboljih zemalja u Evropi po kvalitetu života.

Zanimljivo je da u Bernu živi tek nešto više od 130.000 stanovnika, od kojih su 17 odsto doseljenici. Grad leži na velikoj visoravni i zbog jedinstvene ljepote omiljena je destinacija mnogih turista.

Ako se slučajno preselite u Bern, imaćete prilike da uživate u mnogim zanimljivostima, kao što su stari grad, Ajnštajnova kuća, botanička bašta. Inače, širom Švajcarske postoji mnogo prostora na otvorenom za istraživanje i mnoštvo objekata prilagođenih djeci.

Pored toga, doseljenici u Švajcarskoj imaju pristup vrhunskom obrazovanju. Švajcarski obrazovni sistem obuhvata privatne, javne i međunarodne škole, kao i internate.

Djeca u Švajcarskoj pohađaju školu do 15. godine. Nakon toga mogu da nastave školovanje u višim srednjim ili stručnim školama, a zatim da idu na neke od najboljih univerziteta na svijetu.

Na kraju, tu je još jedan ključni faktor koji Švajcarsku čini tako privlačnom za porodice – politička stabilnost i neutralnost, što je na duže staze svakako veliki plus, prenosi Danas.rs.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније