Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ RTS ]

21. 05. 2023. 22:56 >> 22:56

TREĆI TAKAV INCIDENT OD 2022.

Orke potopile jahtu kod obale Španije

Tri orke potopile su jahtu kod obale Španije, što je treći takav incident od prošle godine.

Velika ženka i dvije manje orke su početkom maja kod obale Španije potopile jahtu udarajući u nju, sve dok brod nije počeo da tone.

"Dvije manje orke prvo su posmatrale tehniku veće, a onda i one počele da udaraju u jahtu", rekao je kapetan Verner Šaufelberger za njemački časopis "Yacht".

Svi putnici su spaseni, ali je jahta potonula.

Još od 2020. godine bilježe se ovakvi "susreti" orki i jahti oko Gibraltarskog moreuza.

Alfredo Lopez Fernandez sa portugalskog Univerziteta u Aveiru rekao je za portal "Live Science" da mu je poznato dosta sličnih slučajeva, ali da je ovo tek treći put da su orke potpuno potopile brod.

Prošle godine, potopile su dva jedrenjaka, jedan u julu i drugi u novembru, oba kod obala Portugala. I u tim slučajevima, svi putnici su spašeni.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније