Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

29. 09. 2022. 10:45   >>  10:42

KARIBI

Na morskom dnu snimljeno čudno biće

Naučnici su prilikom nedavne ekspedicije na Karibima na morskom dnu uočili čudno stvorenje kojem su dali nadimak "blue goo". Tokom prenosa uživo raspravljali su šta bi to moglo da bude, ali niko od prisutnih stručnjaka nije znao odgovor.

Naime, naučnici su 30. avgusta tokom ekspedicije američke Nacionalne agencije za istraživanje okeana i atmosfere (NOAA) prilikom upravljanja podmorskim robotskim vozilom na daljinsko upravljanje (ROV) u blizini morskog dna oko ostrva Svetog Kroiksa primjetili više ovih plavičastih bića, prenosi N1 Sarajevo.

Sve prenosili uživo
Kao i kod svakog drugog zarona tokom ovih ekspedicija, NOAA je snimak prenosila uživo kako bi u prizorima mogli da uživaju morski entuzijasti širom svijeta. ROV je tada uočio misteriozna stvorenja koja su stajala nepomično na dubini između 407 i 611 metara, piše Live Science.

Stručnjaci su tokom prenosa uživo zumirali jedno od ovih neobičnih bića i počeli da raspravljaju o tome što bi to moglo da bude. Komentatori i drugi naučnici su iznijeli predloge i kazali da bi moglo da se radi o mekanom koralu ili sunđeru, a možda čak i o plaštaši.

"Mogu vam samo reći da se ne radi o kamenu, ali to je to"

Članovi ekspedicije su jedino mogli da se slože oko toga šta to stvorenje zasigurno nije.

"Mogu vam samo reći da se ne radi o kamenu, ali to je to", našalio se jedan od njih.

No, ne namjeravaju da odustanu. Kazali su da će poslati videosnimke stručnjacima za korale i sunđere kako bi vidjeli da li mogu da identifikuju zagonetna plava bića. Ne radi se o lakom zadatku jer postoji oko 2.000 vrsta mekanih korala, oko 8.500 vrsta sunđera i oko 3.000 vrsta plaštaša.

"Ako stručnjaci ne mogu da identifikuju vrstu, ostaće misterija sve dok se ne prikupi uzorak", kazali su članovi ekspedicije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније