Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ RTS ]

03. 07. 2024. 09:02 >> 09:02

Uragan Beril opustošio Karibe, poginulo najmanje sedam osoba

Najmanje sedam ljudi je poginulo od uragana Beril nakon što su venecuelanske vlasti objavile da je treća osoba umrla pošto je oluja prošla blizu zemlje. Venecuelanske vlasti saopštavaju da se četiri osobe vode kao nestale. Zvaničnici karipskih zemalja navode da su tri osobe poginule na Grenadi, jedna na Sent Vinsentu i Grenadinima, a da se pet osoba vodi kao nestalo.

Broj smrtnih slučajeva od uragana Beril porastao je na najmanje sedam nakon što su venecuelanske vlasti objavile da je treća osoba poginula nakon što je oluja prošla blizu obale zemlje.

Četiri osobe se i dalje vode kao nestale u Venecueli, a 8.000 domova je pogođeno, od kojih je 400 "potpuni gubitak", rekao je predsjednik Venecuele Nikolas Maduro.

Uragan Beril pogodio jugoistočne Karibe nakon čega je počeo da se premješta ka Jamajci. Tri osobe su poginule na Grenadi, jedna na Sent Vinsentu i Grenadinima, saopštili su zvaničnici karipskih zemalja.

Upozorenje na uragan je na snazi za Jamajku, kao i za Kajmanska ostrva – Veliki Kajman, Mali Kajman i Kajman Brač.

Beril je izgubio na intenzitetu, ali se predviđa da će i dalje biti blizu jačine uragana kada prođe blizu ili iznad Jamajke, u blizini Kajmanskih ostrva u četvrtak i preko meksičkog poluostrva Jukatan u petak, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније