Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ RTS ]

04. 08. 2022. 07:40   >>  11:01 1

TOKIJSKA KOMPANIJA

Napravili prsluk sa ventilatorom za hlađenje ljubimaca

Kako bi pomogla kućnim ljubimcima da prebrode neprijatne ljetnje vrćine, tokijska kompanija koja se bavi proizvodnjom odjeće za trudnice reklamira prsluke sa ugrađenim ventilatorom koji će pomoći psima i mačkama da se rashlade.

Kako bi svoje ljubimce rashladili tokom velikih vrućina u Japanu, vlasnici pasa sada mogu da kupe nosive ventilatore. Teški samo 80 grama ventilatori rade na baterije i pričvrćeni su za životinju mrežastim prslukom, a uređaj izduvava hladan vazduh oko njihovog tijela.

Rei Uzava, predsjednica kompanije koja proizvodi odjeću za trudnice "Slatka mama" (Sweet Mommy) kaže da je na ideju došla nakon što je videla koliko je njenoj čivavi bilo teško kada su izašli u šetnju.

Tokio je doživio najduži toplotni talas od kraja juna, sa temperaturama do 35 stepeni devet dana uzastopno, nakon što je kišna sezona rano završila.

"Ove godine skoro da nije bilo kišne sezone, pa su vreli dani došli rano", naglašava Uzava, koja je u saradnji sa veterinarom napravila ove prsluke.

Mami Kumamoto, koja ima minijaturnu pudlicu po imenu Purin i terijera po imenu Moko, navodi da je pokušavala svoje ljubimce da rashladi paketima suvog leda tokom šetnji.

"Mnogo je lakše šetati pse sa ovim ventilatorom", rekla je za Rojters.

Prsluk "kul dog" je pogodan i za mačke, a izgleda da je napravljen po uzoru na jakne za hlađenje koje su sve popularnije među građevinskim i drugim radnicima u Japanu koji mnogo vremena provode napolju.

Ne očekuje se da će potražnja uskoro opasti, jer su temperature ponovo porasle tokom vikenda, zbog visokog vazdušnog pritiska u većem djelu Japana. Iako se za četvrtak i petak prognozira nešto manje surovo vrijeme, očekuje se da će temperature ponovo porasti tokom vikenda i da će tokom većeg dijela sljedeće nedjelje biti oko 30 stepeni.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније