Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B.

17. 06. 2022. 10:39 >> 10:36
1

MULTIMILIJARDER

Bil Gejs sumnja u isplativost kriptovaluta

Multimilijarder Bil Gejts ponovo je kritički govorio o kriptovalutama i digitalnim nezamjenjivim tokenima (NFT).

Kako je ranije ove sedmice izjavio na konferenciji "TechCrunch", ovi digitalni trendovi su 100 odsto zasnovani na "velikoj glupoj teoriji". Ocijenio je da je riječ o ideji prema kojoj investitori mogu zaraditi na bezvrijednoj ili precijenjenoj imovini sve dok su drugi spremni da im daju više novca.

Poručio je da je zagovornik tradicionalnog investiranja koje podrazumijeva zarađivanje na osnovu konkretnog proizvoda.

Suosnivač "Microsofta" je ovo kazao u trenutku kada je vrijednost kriptovaluta sve niža. Najvrijednija kriptovaluta Bitkoin je od novembra prošle godine izgubila dvije trećine vrijednosti. U novembru 2021. vrijedjela je 69.000 dolara, što je bilo najviše ikada, a sada vrijedi 23.000 dolara.

Gejts od ranije sumnja u kriptovalute. U intervjuu za "Bloomberg" 2021. rekao je da to što multimilijarder Ilon Mask ulaže u kriptovalute ne znači da bi to trebali raditi i ostali investitori. Prema njegovim riječima, na ove manije pristanu i oni koji nemaju mnogo novca, prenosi CNN.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније