Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ Beta ]

01. 10. 2021. 08:31   >>  08:41

BIVŠI PREDSJEDNIK SAD-A

Džimi Karter mirno kod kuće slavi 97. rođendan

Bivši predsjednik SAD Džimi Karter mirno će danas proslaviti svoj 97. rođendan kod kuće u jugoistočnoj Džordžiji, rekla je njegova predstavnica za štampu.

Usporen svojim godinama u posljednje vrijeme i dodatno povučen za vrijeme pandemije korona virusa Karter ne planira javne nastupe, rekla Deana Kondželio u Karter centru u Atlanti, američkoj državi Džordžiji.

Zaposleni u Nacionalnom istorijskom centru Džimi Karter u mjestu Plejns u Džordžiji snimili su pozdrave za bivšeg predsjednika a za javnost je otvorena mogućnost potpisivanja onlajn rođendanske čestite na adresi www.cartercenter.org.

Mnogi su već poslali rane rođendanske želje, a neki nijesu ni pomenuli Karterovo predsjedništvo od 1977-1981, već su govorili da su inspirisani njegovim djelovanjem poslije, koje je uključilo dobrovljni rad, pisanje mnogih knjiga, zalaganje za pravdu i predavanja u crkvenoj školi.

Mnogi su uključili svoje slike sa Karterom i suprugom Rozalin, koji su proslavili 75 godina braka u julu.

Bivšem predsjedniku konstatovan je rak koji se proširio na jetru i mozak 2015, ali je četiri mjeseca kasnije, poslije tretmana objavio da nema više kancer. On je imao niz padova, jednom je slomio karlicu u oktobru 2019, i u posljednje vrijeme u javnosti koristi hodalicu.

Predsjednik SAD Džozef Bajden i prva dama Džil Bajden posjetili su Kartera i njegovu suprugu Rozalin u aprilu. "Sedjeli smo i razgovarali o starim danima", rekao je Bajden.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније