Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, Objavila R.P. ]

29. 09. 2018. 19:52 >> 19:32

GENETSKI POREMEĆAJ

Prvi put u istoriji snimljene bijele žirafe

U jednom kenijskom rezervatu primećene su dvije potpuno bijele žirafe.

Nakon što im je lokalno stanovništvo javilo, radnici rezervata su pronašli žirafe u rezervatu "Ishaqbini Hirola" u kenijskoj oblasti Garisa.

Dvije bijele žirafe, majka i mladunče, pate od genetskog poremećala zvanog leucizam, koji sprječava pigmentaciju u ćelijama kože.

Za razliku od albinizma, životinje sa leucizmom i dalje proizvode tamni pigment u mekim tkivima, što objašnjava tamne oči bijelih žirafa i druge boje.

Ovim područjem upravlja Hirola rezervat, nevladina organizacija posvećena očuvanju ugroženih hirola antilopa, jednim od najrjeđih na svijetu.

Rezervat je napisao na blogu da su žirafe prvi put prijavljene rendžerima u junu od strane lokalnih seljaka.

"Bile su tako blizu i izuzetno mirne i nije izgledalo da su uznemire zbog našeg prisustva. Majka je stajala naprijed, i signalizirala mladunčetu da se sakrije iza grmlja".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније